Sastojci:

-Brašno od artičoke

-Semola

-Brašno tip 00

-Sveža artičoka

-Inćun

-Kozji sir

-Puter

-Peršun

-Jaja

-So

-Biber

-Šalot

Priprema:

Garganele:

Izmešati brašna artičoke, semole i brašna tip 00. Dodati jaja, vodu, ulje i so. Umesiti i odstaviti da odstoji u frižideru pola sata.

Zatim razvući oklagijom, iseći i napraviti garganele na dasci.

Sos od Artičoke:

Oljuštiti Artičoku i srce iseckati na kockice. U serpici istopiti malo inćuna na puteru i sotirati kockice artičoke. Posoliti i pobiberiti. Narendati kozji sir. Ubaciti kuvane garganele i dodati malo vode od kuvanja. Ubaciti par kockica hladnog putera i sve sjediniti u kremasti sos.

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31