Sanjini puževi u belom vinu – harmonija i remek-delo na tanjiru!
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Dušan Nešić je ovim jelom obezbedio prolaz na balkon. Pogledajte njegov zanimljiv recept za testeninu sa artičokama u kombinaciji sa kozjim sirom!
Foto: Eva Dukić
24.10.2025.|22:31
Izvor: Prva TV/M.K.
-Brašno od artičoke
-Semola
-Brašno tip 00
-Sveža artičoka
-Inćun
-Kozji sir
-Puter
-Peršun
-Jaja
-So
-Biber
-Šalot
Garganele:
Izmešati brašna artičoke, semole i brašna tip 00. Dodati jaja, vodu, ulje i so. Umesiti i odstaviti da odstoji u frižideru pola sata.
Zatim razvući oklagijom, iseći i napraviti garganele na dasci.
Sos od Artičoke:
Oljuštiti Artičoku i srce iseckati na kockice. U serpici istopiti malo inćuna na puteru i sotirati kockice artičoke. Posoliti i pobiberiti. Narendati kozji sir. Ubaciti kuvane garganele i dodati malo vode od kuvanja. Ubaciti par kockica hladnog putera i sve sjediniti u kremasti sos.
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18