Sastojci:-Brašno od artičoke-Semola-Brašno tip 00-Sveža artičoka-Inćun-Kozji sir-Puter-Peršun-Jaja-So-Biber-Šalot Priprema:Garganele:Izmešati brašna artičoke, semole i brašna tip 00. Dodati jaja, vodu, ulje i so. Umesiti i odstaviti da odstoji u frižideru pola sata.Zatim razvući oklagijom, iseći i napraviti garganele na dasci.Sos od Artičoke:Oljuštiti Artičoku i srce iseckati na kockice. U serpici istopiti malo inćuna na puteru i sotirati kockice artičoke. Posoliti i pobiberiti. Narendati kozji sir. Ubaciti kuvane garganele i dodati malo vode od kuvanja. Ubaciti par kockica hladnog putera i sve sjediniti u kremasti sos. 
Garganele sa sotiranim srcem artičoke i kozjim sirom
Dušan Nešić je ovim jelom obezbedio prolaz na balkon. Pogledajte njegov zanimljiv recept za testeninu sa artičokama u kombinaciji sa kozjim sirom!
Foto: Eva Dukić
24.10.2025.|22:31
Izvor: Prva TV/M.K.
Podeli:
Vrati se na vest