Tajlandski specijalitet TOM KHA - kombinacija ukusa koja svakim zalogajem oduševljava sve više
Uz pravilno doziranje začina, dobijate jelo koje će oduševiti i najveće kritičare.
6.11.2025. 22:08
Slatko-slani celer u sosu od jabuka sa marinadom od peršuna, lešnika i limuna nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Foto: Prva TV Printscreen
9.10.2025.|22:20
Izvor: Prva
za karamelizovani celer:
za pire od jabuka:
za marinadu:
Celer oljuštiti i iseći na kriške debljine oko 1.5cm.
Uvaljati ga u marinadu pa složiti na pleh. Ukupno vreme pečenja celera je između 20-30 minuta u pećnici na 180 stepeni, a u toku pečenja je potrebno jednom ga okrenuti.
Jabuke oljuštiti, iseci na komade ne deblje od 2cm i staviti u šerpicu sa uljem i vodom, očišćenim belim lukom i solju da se krčkaju oko 15min. Kada su gotove prebaciti jabuke u blender i blendati pažljivo dodajuci tečnost u kojoj su se kuvale kako pire ne bi bio suviše tečan.
Pečene lešnike, blago usitnjen prešun i sok i koricu 1/2 limuna ubaciti u secka i usitniti dok se ne dobije kompaktna smesa.
Na tanjir servirati pire, preko njega zapečeni celer, a preko svega u tankom sloju marinadu od limuna.
Marinada bi samostalno trebalo da bude jako kisela, ali da u celini pravi dobar balans sa slatkoćom i slanoćom celera.
Prijatno.
Uz pravilno doziranje začina, dobijate jelo koje će oduševiti i najveće kritičare.
6.11.2025. 22:08
Evo kako da napravite riblju paštetu na heljdinom hlebu, rižoto sa dimljenom pastrmkom, riblju čorbu, krekere i sos.
30.10.2025. 22:18
Vladimir Đokanović pred sudije je izneo jelo koje je nazvao "Moje srce je tvoje", a u pitanju je čokoladni brauni biskvit sa kulijem od jagode.
13.11.2025. 22:25
Aleksandar Zobec pred sudije je izneo pačetinu sa pireom od celera i kruške, sosom od kruške i karamelizovanim lešnicima, a mi vam predstavljamo njegov recept.
13.11.2025. 22:25
Vladimir Đokanović pred sudije je izneo jelo koje je nazvao "Moje srce je tvoje", a u pitanju je čokoladni brauni biskvit sa kulijem od jagode.
13.11.2025. 22:25
Uz pravilno doziranje začina, dobijate jelo koje će oduševiti i najveće kritičare.
6.11.2025. 22:08
Evo kako da napravite riblju paštetu na heljdinom hlebu, rižoto sa dimljenom pastrmkom, riblju čorbu, krekere i sos.
30.10.2025. 22:18
Dušan Nešić je ovim jelom obezbedio prolaz na balkon. Pogledajte njegov zanimljiv recept za testeninu sa artičokama u kombinaciji sa kozjim sirom!
24.10.2025. 22:31
Sukreatorka ovog deserta koji se služi u Filipovom restoranu Homa je Anja Đukić, pobednica 2. sezone "MasterChef Srbija" koja je pripremila i servirala desert za prikazivanje. Evo kako se pravi!
23.10.2025. 22:21