Tajlandski specijalitet TOM KHA - kombinacija ukusa koja svakim zalogajem oduševljava sve više
Uz pravilno doziranje začina, dobijate jelo koje će oduševiti i najveće kritičare.
6.11.2025. 22:08
Kada želite nekoga da impresionirate, ovo jelo je pravi izbor za vas.
Foto: Eva Dukić
25.9.2025.|22:31
Izvor: prva.rs/J.G.
Riža:
Brizle:
Povrće:
Sos:
Ostalo:
Priprema:
U vodu za rižu sipamo 3 puta opranu rižu sa nagnječenim listovima bosiljka i soli. Dovedemo do ključanja, smanjimo na najslabiju vatru i kuvamo 10 minuta zatvoreno. Nakon deset minuta ugasimo vatru i ostavimo zatvoreno još 10 minuta. U šerpu sipamo litar mleka i u njega spuštamo brizle i aromatike, anis i crni biber. Kuvamo na tihoj vatri 20 minuta.
Nakon kuvanja operemo brizle, uklonimo im membrane i isečemo ih na ujednačene komade od 20g. Pripremljenu brizlu potopimo u mirin da odmori 5 minuta. Nakon odmaranja dobro ocedimo komade, posolimo i uvaljamo u skrob. Otresemo višak skroba i spremne su za termičku obradu.
U vok ubacujemo suncokretovo ulje za obradu povrća te u njega redom đumbir, beli luk i čili papričicu, pržimo da povrće ispusti arome zatim ubacujemo patlidžan, pržimo minut pa ubacujemo luk i kupus. Sve vreme mešamo namirnice u tiganju. Nakon 2 minuta ubacujemo i bamubs te sve umereno posolimo.
U čist vok stavimo susamovo ulje i dobro ga ugrejemo, u njega spustimo pripremljene komade brizle i pržimo 3 minuta dok ne dobiju zlatnu boju na 40% površine. Potom dodajemo bele delove mladog luka a nakon minut i zelene.
Dodajemo u voku pripremljeno povrće te nakon ujednačavanja temperature dodajemo pripremljen sos i sve završavamo mešanjem.
U tanjir polegnemo pirinač, preko njega jelo. Za servis smo preko jela istakli tri komada brizli i tri komada bambusa obrađenog sa ostalim povrćem ali izvađenog pre dodavanja sosa.
Uz pravilno doziranje začina, dobijate jelo koje će oduševiti i najveće kritičare.
6.11.2025. 22:08
Evo kako da napravite riblju paštetu na heljdinom hlebu, rižoto sa dimljenom pastrmkom, riblju čorbu, krekere i sos.
30.10.2025. 22:18
Vladimir Đokanović pred sudije je izneo jelo koje je nazvao "Moje srce je tvoje", a u pitanju je čokoladni brauni biskvit sa kulijem od jagode.
13.11.2025. 22:25
Aleksandar Zobec pred sudije je izneo pačetinu sa pireom od celera i kruške, sosom od kruške i karamelizovanim lešnicima, a mi vam predstavljamo njegov recept.
13.11.2025. 22:25
Vladimir Đokanović pred sudije je izneo jelo koje je nazvao "Moje srce je tvoje", a u pitanju je čokoladni brauni biskvit sa kulijem od jagode.
13.11.2025. 22:25
Uz pravilno doziranje začina, dobijate jelo koje će oduševiti i najveće kritičare.
6.11.2025. 22:08
Evo kako da napravite riblju paštetu na heljdinom hlebu, rižoto sa dimljenom pastrmkom, riblju čorbu, krekere i sos.
30.10.2025. 22:18
Dušan Nešić je ovim jelom obezbedio prolaz na balkon. Pogledajte njegov zanimljiv recept za testeninu sa artičokama u kombinaciji sa kozjim sirom!
24.10.2025. 22:31
Sukreatorka ovog deserta koji se služi u Filipovom restoranu Homa je Anja Đukić, pobednica 2. sezone "MasterChef Srbija" koja je pripremila i servirala desert za prikazivanje. Evo kako se pravi!
23.10.2025. 22:21