TRI SJAJNA načina pripreme ostriga po MASTERCHEF RECEPTIMA!
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Kada želite nekoga da impresionirate, ovo jelo je pravi izbor za vas.
Foto: Eva Dukić
25.9.2025.|22:31
Izvor: prva.rs/J.G.
Riža:
Brizle:
Povrće:
Sos:
Ostalo:
Priprema:
U vodu za rižu sipamo 3 puta opranu rižu sa nagnječenim listovima bosiljka i soli. Dovedemo do ključanja, smanjimo na najslabiju vatru i kuvamo 10 minuta zatvoreno. Nakon deset minuta ugasimo vatru i ostavimo zatvoreno još 10 minuta. U šerpu sipamo litar mleka i u njega spuštamo brizle i aromatike, anis i crni biber. Kuvamo na tihoj vatri 20 minuta.
Nakon kuvanja operemo brizle, uklonimo im membrane i isečemo ih na ujednačene komade od 20g. Pripremljenu brizlu potopimo u mirin da odmori 5 minuta. Nakon odmaranja dobro ocedimo komade, posolimo i uvaljamo u skrob. Otresemo višak skroba i spremne su za termičku obradu.
U vok ubacujemo suncokretovo ulje za obradu povrća te u njega redom đumbir, beli luk i čili papričicu, pržimo da povrće ispusti arome zatim ubacujemo patlidžan, pržimo minut pa ubacujemo luk i kupus. Sve vreme mešamo namirnice u tiganju. Nakon 2 minuta ubacujemo i bamubs te sve umereno posolimo.
U čist vok stavimo susamovo ulje i dobro ga ugrejemo, u njega spustimo pripremljene komade brizle i pržimo 3 minuta dok ne dobiju zlatnu boju na 40% površine. Potom dodajemo bele delove mladog luka a nakon minut i zelene.
Dodajemo u voku pripremljeno povrće te nakon ujednačavanja temperature dodajemo pripremljen sos i sve završavamo mešanjem.
U tanjir polegnemo pirinač, preko njega jelo. Za servis smo preko jela istakli tri komada brizli i tri komada bambusa obrađenog sa ostalim povrćem ali izvađenog pre dodavanja sosa.
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18
Uz pravilno doziranje začina, dobijate jelo koje će oduševiti i najveće kritičare.
6.11.2025. 22:08
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18