Sastojci:

  • 500 g telećih brizli
  • So, biber
  • Maslinovo ulje
  • Malo sirćeta


Za čimičuri od ličija:
  • 8–10 svežih ili konzerviranih ličija (oljuštenih, bez koštica)
  • 1 veza svežeg peršuna (sitno seckanog)
  • 1 manji čen belog luka (sitno seckan ili izgnječen)
  • 1/2 čili papričice (po želji, sitno seckana)
  • 2 kašike crvenog vinskog sirćeta ili limunovog soka
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • So i biber po ukusu

Priprema:

  • Potopite brizle u hladnu vodu 
  • Prokuvajte ih 5–10 minuta u ključaloj vodi, pa pažljivo skinite opnu i žilice.
  • Posolite i pobiberite.
  • Zagrejte roštilj ili grill tiganj.
  • Pecite brizle 3–4 minuta sa svake strane, premažite puterom dok se peku da dobiju bogatiji ukus.

Čimičuri od ličija:

  • Ličije sitno naseckajte.
  • U činiji pomešajte peršun, origano,beli luk, čili, vinskog sirće i maslinovo ulje i liči.
  • Posolite i pobiberite po ukusu. Ostavite 10–15 minuta da se ukusi povežu.

Povezane vesti