Sastojci:

  • 500 g telećih brizli
  • So, biber
  • Maslinovo ulje
  • Malo sirćeta


Za čimičuri od ličija:
  • 8–10 svežih ili konzerviranih ličija (oljuštenih, bez koštica)
  • 1 veza svežeg peršuna (sitno seckanog)
  • 1 manji čen belog luka (sitno seckan ili izgnječen)
  • 1/2 čili papričice (po želji, sitno seckana)
  • 2 kašike crvenog vinskog sirćeta ili limunovog soka
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • So i biber po ukusu

Priprema:

  • Potopite brizle u hladnu vodu 
  • Prokuvajte ih 5–10 minuta u ključaloj vodi, pa pažljivo skinite opnu i žilice.
  • Posolite i pobiberite.
  • Zagrejte roštilj ili grill tiganj.
  • Pecite brizle 3–4 minuta sa svake strane, premažite puterom dok se peku da dobiju bogatiji ukus.

Čimičuri od ličija:

  • Ličije sitno naseckajte.
  • U činiji pomešajte peršun, origano,beli luk, čili, vinskog sirće i maslinovo ulje i liči.
  • Posolite i pobiberite po ukusu. Ostavite 10–15 minuta da se ukusi povežu.

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31