TRI SJAJNA načina pripreme ostriga po MASTERCHEF RECEPTIMA!
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ove sarmice punjene povrćem oduševiće i najveće gurmane.
Foto: Eva Dukić
26.9.2025.|22:24
Izvor: prva.rs/J.G.
Za sarmice:
Za pire od celera:
Za mlečni krem:
1. Priprema sarmica:
Oprati listove koprive osušiti ih u ubrusu i premazati limunovim sokom. Satviti pirinač u blago posoljenu vodu da se kuva. Za to vreme u tiganu propržiti luk, zatim dodati šargarepu i krompir preliti sa malo vode i ostaviti par minuta da se krčka. Kada voda ispari dodati oljušćeni čeri paradajz, ruzmarin, majčinu dušicu i ostaviti da se malo ukrčka, nakon par minuta dodati prokuvani pirinač i sve preostale namirnice. Kuvati još par minuta i skloniti sa vatre. Kada se povrće prohladi uvijati nadev u listove koprive. Zagrejati rernu na 200 stepeni. U zemljanoj posudi nauljiti dno, staviti 4 lista koprive, zatim sarmice i preostali nadev koji je prethodno izblendiran. Nakon toga malo premazati sarmice uljem i pokriti ih preostalim listovima koprive. Sve zajedno prekriti aluminijumskom folijom i peći u rerni oko 15 minuta.
2. Pire od celera:
Celer oljuštiti i iseći na kocke, u šerpu dodati mleko, celer, so, biber i majčinu dušicu. Kuvati dok celer ne omekša. Nakom što se celer skuvao u blender staviti kocke celera sa malo mleka, dodati puter, so i biber. Miksati sve dok pire ne dobije vazdušastu teksturu.
3.Za mlečni krem:
Pomešati sve namirnice, dodati sok od limete i biber. Ostaviti u frižideru da se dobro ohladi.
Serviranje:
Na tanjir staviti pire od celera, dodati tri sarmice. U drugoj činiji služiti mlečni krem. Ukrasiti po želji.
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18
Uz pravilno doziranje začina, dobijate jelo koje će oduševiti i najveće kritičare.
6.11.2025. 22:08
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18