
Desert koji je Nini Došen doneo POBEDU u "MasterChef Srbija"
Predstavljamo vam recept Nine Došen, pobednice treće sezone "MasterChef Srbija".
28.6.2025. 22:23
Nina Došen je u prvoj finalnoj epizodi pred sudije "MasterChef Srbija" iznela predjelo koje je nazvala "Šuma blista", a koje ih je oborilo sa nogu, te je dobila čak tri desetke!
Foto: Prva TV Printcreen
27.6.2025.|13:37
Izvor: prva.rs
Punjeni smrčak jelen musom u vinskom sosu od pačijeg fonda sa infuzijom rtanjskog čaja sa espumom od bri sira i vanile na ulju od sremuša sa sotiranim kestenjačama i tulijem od slanine.
Priprema:
Propržiti 50g slanine do hrskavosti. Otopiti 45g putera. Sjediniti slaninu i puter sa 35g brašna i 60g belanaca. Sve izblendati do ravnomerne teksture, pa izliti na kalup i peći pet minuta na 170 stepeni.
125ml neutralne pavlake zagrejati i tome dodati bri sir i pola štapa vanile, prsohvat kraljevskog bibera i so. Staviti u sifon i ostaviti na hlađenje.
But jelena iseći, pa na vrelom tiganju propeći sa svih strana. Skloniti u činiji. Flambirati konjakom glavicu crnog luka iseckanog na zilijen, pa kad alkohol ispari i to pridružiti komadima buta. Iscepkati nekoliko kriški tramencino hleba, pa sve rukom sjediniti i onda proterati kroz mašinu za mlevenje sa dve šnite hamburške slanine. U tu smesu dodati jedno jaje, malo neutralne pavlake, vezu sitno iscekanog peršuna i sve zamesati zajedno. Staviti u dresir vreću i puniti smrčak time.
Smrčak propržiti na puteru u tiganju sa svih strana, pa doliti crno vino i pačiji fond i polako krčkati.
Smrčak izvaditi sa strane, a sos redukovati, procediti, pa završiti puterom.
U 100 ml suncokretovog ulja dodati sto grama sremuša, pa izblendati sve zajedno. Drugih sto mililitara ulja zagrejati, pa tome dodati pastu od sremuša i kuvati lagano dok sva voda, tj. balončići ne nestanu iz ulja. Procediti kroz gazu i staviti na hlađenje.
Sotirati kestenjače zajedno sa kriškom limuna na puteru i čenom belog luka.
Predstavljamo vam recept Nine Došen, pobednice treće sezone "MasterChef Srbija".
28.6.2025. 22:23
Predstavljamo vam desert po recepturi superfinalistkinje Teodore Spasojević.
28.6.2025. 21:58
Predstavljamo vam recept za glavno jelo koje je Teodora Spasojević poslužila sudijama u drugoj finalnoj epizodi "MasterChef Srbija".
27.6.2025. 22:00
Predstavljamo vam recept Nine Došen, pobednice treće sezone "MasterChef Srbija".
28.6.2025. 22:23
Predstavljamo vam desert po recepturi superfinalistkinje Teodore Spasojević.
28.6.2025. 21:58
Predstavljamo vam recept za glavno jelo koje je Teodora Spasojević poslužila sudijama u drugoj finalnoj epizodi "MasterChef Srbija".
27.6.2025. 22:00
U 20. epizodi sedmoro takmičara je kuvalo zajedno sa sudijom Filipom Ćirićem, jelo po njegovom izboru. Reč je o grilovanim telećim brizlama sa lardom, jeguljom u terijaki marinadi, žuom od crnog luka sa baharat začinom i pireom od karfiola.
13.6.2025. 22:25
Dezert koji je sve oborio s nogu u 19. epizodi treće sezone "MasterChefa Srbija" je specijalitet Teodore Spasojević koja je od kadaifa, čokolade i pistaća napravila Dubai gomboce.
12.6.2025. 22:20
Najbolju varijantu dubai poslastice sa kadaifom, čokoladom i pistaćima ovog četvrtka napravila je Nina Došen koja se odmah plasirala na balkon.
12.6.2025. 22:20