Recept za SARMU po recepturi sudije Ljubice Komlenić
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Nina Došen je u prvoj finalnoj epizodi pred sudije "MasterChef Srbija" iznela predjelo koje je nazvala "Šuma blista", a koje ih je oborilo sa nogu, te je dobila čak tri desetke!
Foto: Prva TV Printcreen
27.6.2025.|13:37
Izvor: prva.rs
Punjeni smrčak jelen musom u vinskom sosu od pačijeg fonda sa infuzijom rtanjskog čaja sa espumom od bri sira i vanile na ulju od sremuša sa sotiranim kestenjačama i tulijem od slanine.
Priprema:
Propržiti 50g slanine do hrskavosti. Otopiti 45g putera. Sjediniti slaninu i puter sa 35g brašna i 60g belanaca. Sve izblendati do ravnomerne teksture, pa izliti na kalup i peći pet minuta na 170 stepeni.
125ml neutralne pavlake zagrejati i tome dodati bri sir i pola štapa vanile, prsohvat kraljevskog bibera i so. Staviti u sifon i ostaviti na hlađenje.
But jelena iseći, pa na vrelom tiganju propeći sa svih strana. Skloniti u činiji. Flambirati konjakom glavicu crnog luka iseckanog na zilijen, pa kad alkohol ispari i to pridružiti komadima buta. Iscepkati nekoliko kriški tramencino hleba, pa sve rukom sjediniti i onda proterati kroz mašinu za mlevenje sa dve šnite hamburške slanine. U tu smesu dodati jedno jaje, malo neutralne pavlake, vezu sitno iscekanog peršuna i sve zamesati zajedno. Staviti u dresir vreću i puniti smrčak time.
Smrčak propržiti na puteru u tiganju sa svih strana, pa doliti crno vino i pačiji fond i polako krčkati.
Smrčak izvaditi sa strane, a sos redukovati, procediti, pa završiti puterom.
U 100 ml suncokretovog ulja dodati sto grama sremuša, pa izblendati sve zajedno. Drugih sto mililitara ulja zagrejati, pa tome dodati pastu od sremuša i kuvati lagano dok sva voda, tj. balončići ne nestanu iz ulja. Procediti kroz gazu i staviti na hlađenje.
Sotirati kestenjače zajedno sa kriškom limuna na puteru i čenom belog luka.
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18