Saveti kuvara za pripremu NAJBOLJE TESTENINE: Ove GREŠKE nikako ne bi trebalo da ponovite
Imamo nekoliko praktičnih saveta za najbolju testeninu.
Ilustracija; Foto: Brandy McKnight/Shutterstock
3.8.2025.|8:56
Izvor: 24sedam.rs/K. O.
Podeli:
Neke naizgled jednostavne stvari poput kuvanja testenine, kriju brojne kulinarske zamke koje i te kako utiču na krajnji ukus.
I bez obzira na to što svaka domaćica ima neki svoj metod koji je nasledila od mame i bake, pojedine stvari koje radimo dok kuvamo testeninu nisu baš ispravne.
Za početak, jedna velika greška, a mnogi je prave - ispiranje testenine hladnom vodom.
Prema rečima šefa kuhinje Kristijana Lorencinia, to je poput "pranja automobila po kiši". I odmah se rešite ove loše navike.
Obratite pažnju na količinu soli i nikako nemojte dodavati ulje tokom kuvanja, što mnoge domaćice često čine. Ulje će učiniti testeninu klizavom i sos se neće dobro sjediniti s njom.
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bez obzira da li ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, mekane i elastične.
Papir za pečenje olakšava pripremu hrane, sprečava lepljenje i pojednostavljuje čišćenje, ali postavlja se pitanje njegove bezbednosti.
12.7.2025. 10:05
Preporučuje se da so dodate u vodu tek kad provri, jer se tada brže rastvara. Međutim, nećete mnogo pogrešiti ni ako je ubacite u hladnu vodu, ali u tom slučaju blago promešajte da se brže rastopi, jer so može nagrizati neke posude za kuvanje.
Količina soli koja se dodaje često zbunjuje mnoge, ali postoji jednostavno pravilo - u vodu se stavlja oko 2 kafene kašičice soli na svakih 500 grama testenine.
Količina soli može varirati u zavisnosti od vaših ličnih preferencija i sosa koji planirate da dodate, pa ćete ponekad morati sami da procenite. Na primer, ako je sos slaniji jer sadrži inćune, pršutu ili dosta parmezana, tada dodajte manje soli u vodu tokom kuvanja.
Ove tri navike u roditeljstvu se često pominju kao ključne u dugoročnom razvoju, pa evo na šta bi svaki roditelj trebalo da obrati pažnju kako bi odgajio uspešno, samostalno i snalažljivo dete.
Nikola je sleteo s balkona da čestita, buduća mlada kaže da ne bi imala ništa protiv da Nikola bude kum… Da li je ovo najromantičniji i najemotivniji trenutak sezone!?
Sanja je napravila simpatičan gest i svojoj podršci za stolom – mami, dečku i najboljoj drugarici, odnela da probaju jednu zanimljivu komponentu deserta koji je pripremala.
Po treći put u "Zvezdama Granda" predstavio se osamnaestogodišnji Damjan Vračar iz Banja Luke, koji je u svojim prethodnim pojavljivanjima ispadao već na sredini takmičenja.
Superfinalistkinja Sanja Berić pripremala je pačeće grudi u sosu voćnom sosu sa espumom od batata sa šafranom, konfitiranim kajsijama. Donosimo vam recept!
Nikola je sleteo s balkona da čestita, buduća mlada kaže da ne bi imala ništa protiv da Nikola bude kum… Da li je ovo najromantičniji i najemotivniji trenutak sezone!?