Ako palačinke ponekad ne ispadnu onako kako biste želeli – suviše su debele ili žilave – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik uz koji će svaki put palačinke ispasti savršene!

Ključ je u kombinaciji sastojaka i odgovarajućeg ostatka testa. Dodavanje malo mineralne vode će ih učiniti prozračnijim, dok će odmaranje smese omogućiti da se brašno ravnomerno hidrira i zadrži palačinke gipkim i bez grudvica.

Sastojci za palačinke:

2 jaja 250 g običnog brašna 300 ml mleka 200 ml mineralne vode 1 kašika šećera 1 kašika ulja ili rastopljenog putera; Malo ulja za tiganj

Priprema:

U velikoj posudi umutite jaja, zatim dodajte mleko, so i šećer. Postepeno dodajte brašno, stalno mešajući da biste izbegli grudvice. Ulijte mineralnu vodu i lagano promešajte. Na kraju dodajte ulje ili puter i sve još jednom kombinujte. Ostavite smesu da odstoji najmanje 20-30 minuta.

Ovo je ključ za savršenu teksturu! Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri i četkajte ga sa kapljicom ulja. Sipajte malu količinu testa i zavrtite posudu da biste je ravnomerno rasporedili. Kada rubovi počnu da se boje i pojave se mehurići, pažljivo okrenite palačinku i pecite još 20-30 sekundi.

Povezane vesti