Priprema mesa:

  • Ramstek iseći na tanke trakice i staviti u činiju.
  • Dodati sodu bikarbonu i malo vode, dobro promešati i ostaviti da odstoji 15–20 minuta.

Priprema povrća i dodataka:

  • Papriku, šargarepu i luk iseći na tanke trakice (julienne stil).
  • Edamame obariti 3 minuta, zatim prebaciti u hladnu vodu da zadrže zelenu boju.
  • Tapioku kuvati oko 15 minuta, zatim skloniti s vatre i isprati hladnom vodom.

Začinjavanje mesa:

  • Nakon 20 minuta meso isprati od sode bikarbone.
  • Dodati susamovo ulje, soja sos, vorčester sos, so, biber i po želji beli luk i đumbir.
  • Ubaciti gustin i sve dobro sjediniti.

Prženje mesa:

  • Zagrejati ulje od koštica grožđa na visokoj temperaturi.
  • Meso pržiti u dubokom ulju vrlo kratko, najviše 1 minut, zatim izvaditi i ocediti.

Dinstanje povrća:

  • Na malo ulja propržiti papriku, šargarepu i luk dok ne omekšaju.
  • Dodati prženo meso i začine (ojster sos, susamovo ulje, soja sos, beli luk, slatko-kiseli sos, biber, so i sok od limete).

Priprema pirinčanih nudli:

  • Nudle kuvati 3 minuta da ostanu al dente, zatim ih isprati hladnom vodom.

Finalno spajanje:

  • Dodati kuvane nudle u povrće i meso, dobro promešati.
  • Na kraju posuti seckanim kikirikijem. Jelo je spremno za serviranje!

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31