
Jagnjetina sa salsom i prilogom od tapioke i edamamea
Sočna jagnjetina, pripremljena na ovaj način će vam se sigurno topiti u ustima.
9.5.2025. 22:27
Ne sumnjamo da je ovde svaki zalogaj priča za sebe.
Foto: Eva Dukić
25.4.2025.|22:42
Izvor: Prva/J.G.
Sastojci:
Priprema:
U inox činiji pomešati pileće meso bez kostiju sa solju, a zatim dodati ostale sastojke. Dodati začine, jogurt i dobro promešati. Marinirati najmanje 20 minuta. Peći na roštilju na jakoj vatri dok ne bude 85% pečeno, zatim ostaviti sa strane.
Sastojci:
Priprema:
Sve sastojke staviti u hladnu vodu i kuvati najmanje 25 minuta. Procediti kroz sito i ostaviti sa strane.
Sastojci:
Priprema:
U šerpu staviti pileći bujon, mleko, basmati pirinač, svež čili, klarifikovani puter, puter, šećer i nanu. Kuvati na jakoj vatri dok ne provri, zatim smanjiti temperaturu na najnižu i dodati još nane, garam masalu, svež korijander, suvo grožđe, indijske orahe i so. Pokriti alu-folijom i poklopcem i kuvati 15 minuta na tihoj vatri. Skloniti sa vatre na još 10 minuta, skinuti poklopac i foliju i dodati još klarifikovani puter.
Sastojci:
Priprema:
Na jakoj vatri zagrejati biljno ulje, dodati luk i pržiti dok ne porumeni. Dodati pastu od đumbira i belog luka, propržiti, zatim dodati paradajz. Nakon 3 minuta dodati gi, korijander, kim, kurkumu i ljutu papriku. Kratko propržiti, zatim dodati grilovano pileće meso. Nakon 2 minuta dodati jogurt i po potrebi malo vode. Posoliti i zasladiti, pa kuvati 15 minuta. Dodati puter i pastu od indijskih oraha, kuvati još 20 minuta. Po potrebi dodati malo vode. Ostaviti sa strane i dodati korijander i garam masalu. U činiju staviti pirinač, dodati piletinu i oblikovati jelo. Poslužiti sa svežim korijanderom, prženim lukom i mladim lukom. Poslužiti uz raita sos.
Sastojci:
Priprema:
Pomešati grčki jogurt sa naseckanim paradajzom, crvenim lukom i krastavcem. Dodati začine i so.
Sočna jagnjetina, pripremljena na ovaj način će vam se sigurno topiti u ustima.
9.5.2025. 22:27
MasterChef takmičar Riznić je za ovo jelo dobio posebne pohvale, pa ukoliko želite i sami da ga napravite, evo kako to možete učiniti.
9.5.2025. 22:24
Svaki zalogaj se topi u ustima.
8.5.2025. 22:23
U eliminacionom izazovu Aleksandar Marinković napravio je jelo koje su sudije ocenile “čistom desetkom”!
23.5.2025. 22:34
Pljeskavica koju je Nina Došen spremala u timskom zadatku, bila je toliko ukusna da joj je donela titulu vođe crvenog tima, nedugo zatim su i gurmanska, punjena i uštipci crvenih, proglašeni – najboljim roštiljem večeri!
22.5.2025. 22:20
Takmičari Stefan i Tamara su u 11. epizodi "MasterChefa Srbija" imali dve "srpske" namirnice - kiseli kupus i maline, a u nastavku vam prenosimo njihov recept sarme sa malinama...
15.5.2025. 22:20
Nesvakidašnji dezert u tri sloja.
15.5.2025. 22:20
Ovaj specijalitet je crveni tim odveo na balkon, i zato ga morate napraviti kod kuće!
15.5.2025. 22:20
Nemanja i Vesna su zajedno pravili pileće batake i karabatake u sataj sosu, sa grilovanim povrćem i tofu-maskarpone kremom.
15.5.2025. 22:20