
Sufle od bele čokolade po recepturi takmičara "MasterChef Srbija" - sudije je OBORIO SA NOGU!
Oduševite ukućane sjajnom poslasticom, kao što je Aleksandar Marinković sudije "MasterChef Srbija".
1.6.2025. 7:42
Ne sumnjamo da je ovde svaki zalogaj priča za sebe.
Foto: Eva Dukić
25.4.2025.|22:42
Izvor: Prva/J.G.
Sastojci:
Priprema:
U inox činiji pomešati pileće meso bez kostiju sa solju, a zatim dodati ostale sastojke. Dodati začine, jogurt i dobro promešati. Marinirati najmanje 20 minuta. Peći na roštilju na jakoj vatri dok ne bude 85% pečeno, zatim ostaviti sa strane.
Sastojci:
Priprema:
Sve sastojke staviti u hladnu vodu i kuvati najmanje 25 minuta. Procediti kroz sito i ostaviti sa strane.
Sastojci:
Priprema:
U šerpu staviti pileći bujon, mleko, basmati pirinač, svež čili, klarifikovani puter, puter, šećer i nanu. Kuvati na jakoj vatri dok ne provri, zatim smanjiti temperaturu na najnižu i dodati još nane, garam masalu, svež korijander, suvo grožđe, indijske orahe i so. Pokriti alu-folijom i poklopcem i kuvati 15 minuta na tihoj vatri. Skloniti sa vatre na još 10 minuta, skinuti poklopac i foliju i dodati još klarifikovani puter.
Sastojci:
Priprema:
Na jakoj vatri zagrejati biljno ulje, dodati luk i pržiti dok ne porumeni. Dodati pastu od đumbira i belog luka, propržiti, zatim dodati paradajz. Nakon 3 minuta dodati gi, korijander, kim, kurkumu i ljutu papriku. Kratko propržiti, zatim dodati grilovano pileće meso. Nakon 2 minuta dodati jogurt i po potrebi malo vode. Posoliti i zasladiti, pa kuvati 15 minuta. Dodati puter i pastu od indijskih oraha, kuvati još 20 minuta. Po potrebi dodati malo vode. Ostaviti sa strane i dodati korijander i garam masalu. U činiju staviti pirinač, dodati piletinu i oblikovati jelo. Poslužiti sa svežim korijanderom, prženim lukom i mladim lukom. Poslužiti uz raita sos.
Sastojci:
Priprema:
Pomešati grčki jogurt sa naseckanim paradajzom, crvenim lukom i krastavcem. Dodati začine i so.
Oduševite ukućane sjajnom poslasticom, kao što je Aleksandar Marinković sudije "MasterChef Srbija".
1.6.2025. 7:42
Teodora Spasojević, takmičarka "MasterChef Srbija", predstavlja vam recept za ukusnu poslasticu sa makom i višnjama.
29.5.2025. 22:47
Predstavljamo vam predjelo "Rubin i smaragd na tanjiru" - jelo po recepturi Aleksandra Marinkovića, takmičara "MasterChef Srbija".
29.5.2025. 22:28
U 20. epizodi sedmoro takmičara je kuvalo zajedno sa sudijom Filipom Ćirićem, jelo po njegovom izboru. Reč je o grilovanim telećim brizlama sa lardom, jeguljom u terijaki marinadi, žuom od crnog luka sa baharat začinom i pireom od karfiola.
13.6.2025. 22:25
Najbolju varijantu dubai poslastice sa kadaifom, čokoladom i pistaćima ovog četvrtka napravila je Nina Došen koja se odmah plasirala na balkon.
12.6.2025. 22:20
Dezert koji je sve oborio s nogu u 19. epizodi treće sezone "MasterChefa Srbija" je specijalitet Teodore Spasojević koja je od kadaifa, čokolade i pistaća napravila Dubai gomboce.
12.6.2025. 22:20
Pileći batak i karabatak sa pireom i kafom, maskarponeom, mocarelom i sosom od narandže, Vesni je doneo pregršt pozitivnih komentara sudija!
6.6.2025. 22:32
Omiljeni recept sina, doneo je Nini sreću!
6.6.2025. 22:32
Bakalar sa pireom od paškanata i planktona, aromatizovanim batatom, pohovanim ribljim škembićem i uljem od mirođije!
5.6.2025. 22:25