“Ispod dedine kajsije” - Sanjin recept za glavno jelo u finalu
Superfinalistkinja Sanja Berić pripremala je pačeće grudi u sosu voćnom sosu sa espumom od batata sa šafranom, konfitiranim kajsijama. Donosimo vam recept!
5.12.2025. 22:41
Teodora Spasojević napravila je kolač sa cveklom, aromatizovanom ružinom vodicom, lešnik koricama i maskarpone musom i izazvala oduševljenje sudija.
Foto: Eva Dukić
11.4.2025.|23:12
Izvor: Prva TV
Za koru:
2 belanca
2 kašike smeđeg šećera
oko 50 gr mlevenih pečenih lešnika
Beli fil:
100 ml slatke pavlake
30 gr bele čokolade
2 supene kašike maskarpone sira
1 supena kašika smeđeg šećera u prahu
Crveni fil:
½ cvekle
1,5 supena kašika ružine vodice
½ supene kašike smeđeg šećera
1 kafena kašika belog vina
Za dekoraciju:
2 kockice bele čokolade
Kafena kašika smeđeg šećera
Supena kašika slatke pavlake
Umutiti belanca u sneg, dodati šećer, mlevene lešnike. Maslac umutiti posebno, i njemu dodati prethodno umućeno. Staviti u okrugle kalupe prečnika 10 cm, peći na 150 stepeni sa ventilatorom, 15-20 min.
Umutiti slatku pavlaku, dodati šećer, maskarpone i prohlađenu otopljenu belu čokoladu.
Prohlađenu cveklu izgnječiti u avanu, dodati ružinu vodicu, šećer i belo vino.
Slagati koru, na nju beli fil na 3 cm prečnika od spoljašnjeivice, ostatak crveni fil, ponoviti postupak.
Za dekoraciju posuti melevene lešnike. Uzeti malu količinu otopljene bele čokolade, smeđeg šećera i slatke pavlake, oblikovati lopticu, uvaljati u mlevene lešnike i postaviti na vrh kolača.
Superfinalistkinja Sanja Berić pripremala je pačeće grudi u sosu voćnom sosu sa espumom od batata sa šafranom, konfitiranim kajsijama. Donosimo vam recept!
5.12.2025. 22:41
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Superfinalistkinja Sanja Berić pripremala je pačeće grudi u sosu voćnom sosu sa espumom od batata sa šafranom, konfitiranim kajsijama. Donosimo vam recept!
5.12.2025. 22:41
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27