Za koru:
2 belanca
2 kašike smeđeg šećera
oko 50 gr mlevenih pečenih lešnika
20 gr maslaca
Beli fil:
100 ml slatke pavlake
30 gr bele čokolade
2 supene kašike maskarpone sira
1 supena kašika smeđeg šećera u prahu
Crveni fil:
½ cvekle
1,5 supena kašika ružine vodice
½ supene kašike smeđeg šećera
1 kafena kašika belog vina
Za dekoraciju:
2 kockice bele čokolade
Kafena kašika smeđeg šećera
Supena kašika slatke pavlake
Umutiti belanca u sneg, dodati šećer, mlevene lešnike. Maslac umutiti posebno, i njemu dodati prethodno umućeno. Staviti u okrugle kalupe prečnika 10 cm, peći na 150 stepeni sa ventilatorom, 15-20 min.
Umutiti slatku pavlaku, dodati šećer, maskarpone i prohlađenu otopljenu belu čokoladu.
Prohlađenu cveklu izgnječiti u avanu, dodati ružinu vodicu, šećer i belo vino.
Slagati koru, na nju beli fil na 3 cm prečnika od spoljašnjeivice, ostatak crveni fil, ponoviti postupak.
Za dekoraciju posuti melevene lešnike. Uzeti malu količinu otopljene bele čokolade, smeđeg šećera i slatke pavlake, oblikovati lopticu, uvaljati u mlevene lešnike i postaviti na vrh kolača.