Za koru:
2 belanca
2 kašike smeđeg šećera

oko 50 gr mlevenih pečenih lešnika

20 gr maslaca

Beli fil:
100 ml slatke pavlake
30 gr bele čokolade
2 supene kašike maskarpone sira
1 supena kašika smeđeg šećera u prahu

Crveni fil:
½ cvekle
1,5 supena kašika ružine vodice
½  supene kašike smeđeg šećera
1 kafena kašika belog vina

Za dekoraciju:
2 kockice bele čokolade
Kafena kašika smeđeg šećera
Supena kašika slatke pavlake

Umutiti belanca  u sneg, dodati šećer, mlevene lešnike. Maslac umutiti posebno, i njemu dodati prethodno umućeno. Staviti u okrugle kalupe prečnika 10 cm, peći na 150 stepeni sa ventilatorom, 15-20 min.

Umutiti slatku pavlaku, dodati šećer, maskarpone i prohlađenu otopljenu belu čokoladu.
Prohlađenu cveklu izgnječiti u avanu, dodati ružinu vodicu, šećer i belo vino.

Slagati koru, na nju beli fil na 3 cm prečnika od spoljašnjeivice, ostatak crveni fil, ponoviti postupak.

Za dekoraciju posuti melevene lešnike. Uzeti malu količinu otopljene bele čokolade, smeđeg šećera i slatke pavlake, oblikovati lopticu, uvaljati u mlevene lešnike i postaviti na vrh kolača.
 

Povezane vesti

Desert “Za Anjinu dušu”
Recepti

Desert “Za Anjinu dušu”

Nina Došen je svoj recept Lava kolač sa gelom od cvekle i ganazom, posvetila gostujućem sudiji i prošlogodišnjoj pobednici "MasterChef Srbija", Anji Đukić.

11.4.2025. 23:12