Za koru:2 belanca2 kašike smeđeg šećeraoko 50 gr mlevenih pečenih lešnika20 gr maslacaBeli fil:100 ml slatke pavlake30 gr bele čokolade2 supene kašike maskarpone sira1 supena kašika smeđeg šećera u prahuCrveni fil:½ cvekle1,5 supena kašika ružine vodice½  supene kašike smeđeg šećera1 kafena kašika belog vinaZa dekoraciju:2 kockice bele čokoladeKafena kašika smeđeg šećeraSupena kašika slatke pavlakeUmutiti belanca  u sneg, dodati šećer, mlevene lešnike. Maslac umutiti posebno, i njemu dodati prethodno umućeno. Staviti u okrugle kalupe prečnika 10 cm, peći na 150 stepeni sa ventilatorom, 15-20 min.Umutiti slatku pavlaku, dodati šećer, maskarpone i prohlađenu otopljenu belu čokoladu.Prohlađenu cveklu izgnječiti u avanu, dodati ružinu vodicu, šećer i belo vino.Slagati koru, na nju beli fil na 3 cm prečnika od spoljašnjeivice, ostatak crveni fil, ponoviti postupak.Za dekoraciju posuti melevene lešnike. Uzeti malu količinu otopljene bele čokolade, smeđeg šećera i slatke pavlake, oblikovati lopticu, uvaljati u mlevene lešnike i postaviti na vrh kolača. 
Teodorina nesvakidašnja poslastica - NUGAT CVEKLA KEJK
Teodora Spasojević napravila je kolač sa cveklom, aromatizovanom ružinom vodicom, lešnik koricama i maskarpone musom i izazvala oduševljenje sudija.
Foto: Eva Dukić
11.4.2025.|23:12
Izvor: Prva TV
Podeli:
Vrati se na vest