
"Chicken Biryani" - spoj piletine i pirinča kakav još niste okusili
Ne sumnjamo da je ovde svaki zalogaj priča za sebe.
25.4.2025. 22:42
Finalistkinja Mila Spasić predstavila je sudijama Nenadu, Branku i Filipu jelo koje do sada nikada nisu probali.
Foto: Prva
12.12.2024.|22:56
Izvor: prva.rs
- paprika
- patlidžan
- paradajz
- beli luk 2 glavice
- maslinovo ulje
- mladi kozji sir
- pavlaka neutralna
- so i biber
- beli luk u prahu
- šećer
- jabukovo sirće
- sprža
- dimljena paprika
Staviti papriku, patlidžan i paradajz da se peku 20 minuta na 200 C. Izvaditi iz rerne u činiju i odmah prekriti alu folijom, ostaviti 10 minuta da odleži, da bi se lakše skinula kožica.
2 glavice belog luka (odstraniti vrhove) staviti u alu foliju, posoliti i preliti maslinovim uljem, uviti skroz u foliju i staviti da se peče na 180 C 30-ak minuta.
Mladi kozji sir izblendati sa malo pavlake, provući kroz šinou. Pavlaku srednje ulupati, pa spojiti lagano sa sirom, da bi dobili kozji mus. So/biber po ukusu.
Pinđur: Na ulju dinastati pečenu papriku bez kožice, patlidžan (samo meso) i paradajz bez kožice, so/biber/beli luk u prahu/malo šećera/malo jabukovog sirćeta. Kuvati na šporetu 30-ak minuta, usitniti štapnim mikserom, pa vratiti da se dokuva i doterati ukuse.
Konfitirani beli luk: Iscediti beli luk u činijicu, izgnječiti viljuškom, dodati začine po ukusu.
Hrskava sprža: Spržu pržiti bez ulja na tiganj, kada ispusti masnoću, pebaciti na ubrus i posoliti sa malo dimljene paprike.
Krekeri od kima: 2 šolje brašna, 90 grama putera, 2 kašike ulja, 3 kašičice praška za pecivo, 1 kašika šećera, 1/2 kašikice soli, oko 150 ml vode, 3 kašike kima. Spojiti sve sastojke i mutiti u mikseru par minuta, na sporijoj brzini, dok se ne formira loptica od testa. Ostaviti 10-ak minuta da odstoji, razvući testo, peći 15-ak minuta na 180 C. Kada su gotovi, premazati ih puterom.
Aromatizovani puter: Ispeći jabuke, izblendati, procediti kroz sinou, da bi dobili gladak pire od jabuke.
Suncokret blendati u secku, dok ne dobijemo pastu. Spojiti pire od jabuke, pastu od suncokreta i običan puter, dodati so po ukusu.
Srpski tartar: Slaninicu iseći što sitnije, spojiti sa kozjim musom, dodati so i biber po ukusu.
Napraviti krug od slaninice i musa, preko staviti konfitirani beli luk i pinđur iz dreser kese, a preko toga hrskavu spržu.
Služiti uz aromatizovani puter i krekere od kima.
Ne sumnjamo da je ovde svaki zalogaj priča za sebe.
25.4.2025. 22:42
Takmičari MasterChef Srbija su se oprobali u indijskoj kuhinji, a ovo jelo je mnogima zadalo glavobolje.
25.4.2025. 22:36
Slasno punjenje i šećerne niti će vam se topiti u ustima.
24.4.2025. 22:29
Ne sumnjamo da je ovde svaki zalogaj priča za sebe.
25.4.2025. 22:42
Takmičari MasterChef Srbija su se oprobali u indijskoj kuhinji, a ovo jelo je mnogima zadalo glavobolje.
25.4.2025. 22:36
Slasno punjenje i šećerne niti će vam se topiti u ustima.
24.4.2025. 22:29
Za kraj druge nedelje, odnosno u četvrtoj epizodi nove sezone "MasterChefa Srbija", kuvari u crnim keceljama su imali zadatak da pripremaju rižoto!
18.4.2025. 22:13
U trećoj epizodi treće sezone "MasterChef Srbija" pobedu je odneo plavi tim pod vođstvom Teodore Spasojević, koja je zajedno sa svojim kolegama za predjelo pravila babaganuš od patlidžana sa musom od parmezana.
17.4.2025. 22:24
U trećoj epizodi "MasterChefa Srbija" bilo je prilično napeto, jer su se plavi i crveni tim borili za mesto na balkonu! Ipak, plavi tim je bio za nijansu bolji, a prednost su dobili samo zahvaljujući odličnom dezertu!
17.4.2025. 22:24