
Jagnjetina sa salsom i prilogom od tapioke i edamamea
Sočna jagnjetina, pripremljena na ovaj način će vam se sigurno topiti u ustima.
9.5.2025. 22:27
Ovo jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Foto: Prva TV Printscreen
6.12.2024.|22:45
Izvor: Prva TV
Sastojci:
Dry aged beef
Priprema:
Odvojiti i izvući dugačak komad ramsteka iz komada mesa.
Očistiti od žilica i viška masti.
Ramstek vezati kanapom za pečenje na 3 mesta, tako da imamo 3 porcije mesa.
Ramstek dobro usoliti pa propržiti na vrelom tiganju sa svih strana, pa ubaciti na žicu u rerni na 190 stepeni.
Peći dok ne dostigne unutrašnju temeraturu od 52 stepena za medium - srednje pečen ramstek.
Kada je meso pečeno ostaviti ga da odleži barem 10 minuta, da ne bi sokovi iscureli prilikom sečenja.
Nakon 10-15 minuta, iseći jednu porciju mesa, iz sredine.
Sastojci:
Priprema:
Čičoke(neoljuštene) kuvati u slanoj vodi (početi sa hladnom), I poklopiti šerpu. Iseckati ih kako bi se brže skuvale.
Kada su čičoke mekane, prebaciti u blender I dodati hladan puter dok smesa ne postane glatka.
Dodati kašiku meda, kašičicu soja sosa, I prilagoditi po ukusu.
Pire provući kroz sito.
Sastojci:
Priprema:
Pomešati mastilo sa pireom pa ubaciti u dreser kesu.
Sastojci:
Priprema:
Zagrejati ulje u maloj šerpi na 150 stepeni.
Na mandolini tanko iseći čičoku. (neoljuštenu). Blanširati listiće čičoke 2 minuta u ulju. Ostaviti na ubrusu da se ocedi višak ulja. Ulje dogrejati do 170 stepeni. Ubaciti blanširane listove čičoke u ulje I pržiti drugi put dok ne pozlate. Ostaviti na ubrusu da se ocedi višak ulja. Posoliti odmah.
Sastojci:
Priprema:
Šalot i pečurke sitno naseckati. Trimove tartufa pripremiti, (spoljni deo tartufa koji se ne koristi za rozete) i naseckati na sitno. Na masinovom ulju propržiti šalot (3-4 minuta). Posoliti. Dodati pečurke i nastaviti prženje narednih 5 minuta. Dodati trimove tartufa i majčinu dušicu (2 grančice). Deglazirati belim vinom. Kada vino ispari, dodati kašičicu sipinog mastila i sve promešati. Izvaditi grančice majčine dušice. Ohladiti.
Sastojci:
Priprema:
Na vrelom tiganju propržiti trimove mesa. Naliti bujonom i reducirati. U odvojenom tiganju zagrejati crveno vino, da alkohol ispari. (Može i da se spali brenerom na par sekundi). Kada je bujon reduciran, izvaditi trimove mesa. Na odvojenom tiganju propržiti trimove tartufa. Dodati propržene trimove tartufa u bujon i naliti crveno vino. Reducirati do željene gustine. Procediti od tartufa i van vatre dodati hladne kockice putera da se sos spoji. Ostaviti u posudi za sos.
Sastojci:
Priprema:
Na vrelom tiganju pržiti džigericu u sopstvenoj masnoći, 2 minuta sa obe strane. Premestiti na tanjir i posoliti.
Sastojci:
Priprema:
Iseći na mandolini šampinjone i tartufe na tanke listiće. Okruglim katerom izvući krugove od tartufa i šampinjona. Spanać listove premazati maslinovim uljem pa izvući krugove katerom. Slagati spanać, šampinjon pa tartuf u krug. Početi spanaćem i završiti sa tartufom u sredini.
Ramstek staviti na sredinu tanjira.
Preko ramsteka sa gornje strane namazati debeo sloj duxelles-a, oko 7mm debljine.
Preko duxelles-a slagati rozete. (Treba da vire malo naspram ramsteka)
Kada su rozete naslagane, staviti 3 parčića ispržene džigerice unakrsno po ivici.
Preko svakog komadića džigerice staviti po 1 čips od čičoke. (Ukupno 3)
Između dva čipsa iz dreser vreće naneti 5 tačkica pirea od čičoke sa sipinim mastilom.
Sa obe strane ramsteka, po tanjiru, u suprotnom smeru, kašičicom naneti dve "suze" pirea od čičoke (bez sipinog mastila).
Sa strane poslužiti sos, pa pred servis izliti iz sosera.
Sočna jagnjetina, pripremljena na ovaj način će vam se sigurno topiti u ustima.
9.5.2025. 22:27
MasterChef takmičar Riznić je za ovo jelo dobio posebne pohvale, pa ukoliko želite i sami da ga napravite, evo kako to možete učiniti.
9.5.2025. 22:24
Svaki zalogaj se topi u ustima.
8.5.2025. 22:23
Sočna jagnjetina, pripremljena na ovaj način će vam se sigurno topiti u ustima.
9.5.2025. 22:27
MasterChef takmičar Riznić je za ovo jelo dobio posebne pohvale, pa ukoliko želite i sami da ga napravite, evo kako to možete učiniti.
9.5.2025. 22:24
Svaki zalogaj se topi u ustima.
8.5.2025. 22:23
Svaki zalogaj ovog jela je priča za sebe.
8.5.2025. 22:22
Predstavljamo vam recept za štrudlu sa makom, po recepturi sudija "MasterChef Srbija", a koju su takmičari morali da spreme pred kamerama.
2.5.2025. 22:10
Predstavljamo vam recept za poslasticu koja je Aleksandru Marinkoviću obezbedila direktan prolazak u dalje takmičenje "MasterChef Srbija".
1.5.2025. 23:03