Testo za tart: 

  • brašno, 
  • puter, 
  • žumance,
  • kokosovo brašno, 
  • šećer, 
  • so

Umesiti testo, razvući između dva pek papira i ostaviti u frižider da se stegne. 

Punjenje od brie sira: 

  • brie sir, 
  • maskarpone, 
  • šećer u prahu. 

Sve sastojke umutiti u lepu kremu.

Džem od ananasa:

  • ananas, 
  • šećer, 
  • želatin.

Napraviti pire od ananasa u blenderu. Prokuvati pire od ananasa i šećer. Dodati želatin i kuvati još minut. Ostaviti da se ohladi.

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31