Ravioli:

  • brašno,
  • jaje,
  • so,
  • svež bosiljak,
  • rikota,
  • pinjoli,
  • grana padano.

Umesiti testeninu i ostaviti da odstoji 15 minuta u frižideru. Podeliti testo na pola i izvući dve velike trake. Između traka postaviti listove bosiljka i provući kroz mašinu da se spoji. 

Napraviti punjenje od rikota sira, tostiranih pinjola i grana padano sira. Umešati sve sastojke u kompaktnu smesu. Posoliti po ukusu.

Formirati ravioli i kuvati oko 3 minuta u ključaloj slanoj vodi. Završiti ih na puteru.

Sos od paradajza:

  • paradajz, 
  • majčina dušica,
  • balzamiko sirće.

Oblanširati paradajz i iseckati na kockice. Na malo maslinovog ulja propržiti paradajz, dodati majčinu dušicu, balzamiko, so i biber. Dodati malo vode. Potrebno je malo ukuvati sos i dobro izblendirati.

Povezane vesti