Ravioli:

  • brašno,
  • jaje,
  • so,
  • svež bosiljak,
  • rikota,
  • pinjoli,
  • grana padano.

Umesiti testeninu i ostaviti da odstoji 15 minuta u frižideru. Podeliti testo na pola i izvući dve velike trake. Između traka postaviti listove bosiljka i provući kroz mašinu da se spoji. 

Napraviti punjenje od rikota sira, tostiranih pinjola i grana padano sira. Umešati sve sastojke u kompaktnu smesu. Posoliti po ukusu.

Formirati ravioli i kuvati oko 3 minuta u ključaloj slanoj vodi. Završiti ih na puteru.

Sos od paradajza:

  • paradajz, 
  • majčina dušica,
  • balzamiko sirće.

Oblanširati paradajz i iseckati na kockice. Na malo maslinovog ulja propržiti paradajz, dodati majčinu dušicu, balzamiko, so i biber. Dodati malo vode. Potrebno je malo ukuvati sos i dobro izblendirati.

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31