
Ovo jelo izgleda kao SEMAFOR - ćureći file sa sušenim paradajzom, uz pire krompir i sos od pomorandže
Ovaj specijalitet je crveni tim odveo na balkon, i zato ga morate napraviti kod kuće!
15.5.2025. 22:20
Ova kreacija Uroša Prodanovića, očarala je sudije i izgledom i ukusom!
Foto: Prva TV
21.11.2024.|22:41
Izvor: Prva TV/M.K.
Sastojci:
- 2-3 srednje cvekle
- 50 g oraha
- 150 g krem sira
- 50 g parmezana
- 1 beli tartuf (ili tartuf u prahu)
- 1 crni tartuf (ili tartuf u prahu)
- 50 g putera
- 400 ml pavlake za kuvanje
- 1 limeta
- 1 veza peršuna
- 1 list ili 1 kašičica želatina
- Maslinovo ulje
- So i biber po ukusu
Priprema:
1. Kuvanje cvekle:
- Operite cveklu i skuvajte je u vodi dok ne postane mekana (oko 45 minuta do 1 sat, zavisno od veličine).
2. Priprema kreme od tartufa:
- Ugrejte pavlaku za kuvanje na laganoj vatri i dodajte izrendani beli tartuf. Kuvajte dok pavlaka ne poprimi aromu tartufa (oko 5 minuta). Dodajte želatin (pripremljen prema uputstvu) i mešajte dok se ne rastopi. Procedite pavlaku kroz cediljku i sipajte u ISI bocu (ako je nemate, možete koristiti i običan poslužitelj). Ostavite da se hladi u frižideru.
3. Punjenje za raviole:
- U posudi pomešajte krem sir, mlevene orahe, rendani parmezan, seckani peršun, maslinovo ulje, so i biber. Dobro sjedinite sve sastojke.
4. Priprema cvekle za raviole:
- Kada se cvekla skuva i ohladi, oljuštite je i isecite na tanke kolutove. Stavite kolutove na plastičnu foliju kako se ne bi osušili.
5. Punjenje raviola:
- Stavite malo punjenja između dva koluta cvekle, pažljivo pritisnite ivice da se zalepi, a po potrebi pospite malo brašna kako bi se lakše spojilo.
6. Prženje raviola:
- Na tiganju istopite puter i rendani beli tartuf i kratko sotirajte pripremljene raviole
7. Serviranje:
- Servirajte raviole na tanjir, prelijte ih kremom od pavlake i belog tartufa iz ISI boce, i na kraju narendajte crne tartufe preko svega.
Ovaj specijalitet je crveni tim odveo na balkon, i zato ga morate napraviti kod kuće!
15.5.2025. 22:20
Takmičari Stefan i Tamara su u 11. epizodi "MasterChefa Srbija" imali dve "srpske" namirnice - kiseli kupus i maline, a u nastavku vam prenosimo njihov recept sarme sa malinama...
15.5.2025. 22:20
Nesvakidašnji dezert u tri sloja.
15.5.2025. 22:20
Ovaj specijalitet je crveni tim odveo na balkon, i zato ga morate napraviti kod kuće!
15.5.2025. 22:20
Takmičari Stefan i Tamara su u 11. epizodi "MasterChefa Srbija" imali dve "srpske" namirnice - kiseli kupus i maline, a u nastavku vam prenosimo njihov recept sarme sa malinama...
15.5.2025. 22:20
Nesvakidašnji dezert u tri sloja.
15.5.2025. 22:20
Nemanja i Vesna su zajedno pravili pileće batake i karabatake u sataj sosu, sa grilovanim povrćem i tofu-maskarpone kremom.
15.5.2025. 22:20
Sočna jagnjetina, pripremljena na ovaj način će vam se sigurno topiti u ustima.
9.5.2025. 22:27
MasterChef takmičar Riznić je za ovo jelo dobio posebne pohvale, pa ukoliko želite i sami da ga napravite, evo kako to možete učiniti.
9.5.2025. 22:24