Recept za SARMU po recepturi sudije Ljubice Komlenić
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Laura Vlašković sudijama MasterChefa Srbija predstavila je krofne sa malinama, nanom i belom čokoladom, a oni nisu krili koliko im se svidela ova poslastica. Mi vam sada predstavljamo recept takmičarke kulinarskog šoua.
Foto: Prva
15.11.2024.|22:44
Izvor: prva.rs
Sastojci:
- 1 jaje
- 2 žumanca
- 50g ulja
- 500g brašna
- 10 g kvasca
- 350 ml toplog mleka
- 50g šećera
- kašičica soli
- Korica limuna
Postupak pripreme:
Zamesiti testo i ostaviti da naraste. Zatim razvući na radnu površinu i modlom praviti krofne. Ostaviti da narastu.
Ulje zagrejati na 170 stepeni. Pržiti krofne do zlatne boje.
Punjenje:
Maskarpone sir pomešati sa prethodno rastopljenom belom čokoladom i slatkom pavlakom. Maline kuvati sa malo vode, šećera i gustina, dodati malo limuna i list nane. Provući kroz rešetku da bude glatke strukture. Puniti krofne.
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18