Sastojci: 

- 1 jaje

- 2 žumanca

- 50g ulja

- 500g brašna

- 10 g kvasca

- 350 ml toplog mleka

- 50g šećera

- kašičica soli

- Korica limuna

Postupak pripreme:

Zamesiti testo i ostaviti da naraste. Zatim razvući na radnu površinu i modlom praviti krofne. Ostaviti da narastu.

Ulje zagrejati na 170 stepeni. Pržiti krofne do zlatne boje.

Punjenje:

Maskarpone sir pomešati sa prethodno rastopljenom belom čokoladom i slatkom pavlakom. Maline kuvati sa malo vode, šećera i gustina, dodati malo limuna i list nane. Provući kroz rešetku da bude glatke strukture. Puniti krofne.

 

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31