Recept za SARMU po recepturi sudije Ljubice Komlenić
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Ukoliko ste ljubitelj slatkiša, ovaj japanski čizkejk će vas načisto oduševiti.
Foto: Prva TV Printscreen
9.11.2024.|7:45
Izvor: Prva TV
Željana je spremila japanski čizkejk koji je oduševio sudije, a evo i njegovog recepta:
Sastojci:
Uputstvo:
Razdvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite dok ne formiraju meki
sneg. Zatim dodajte šećer i prstohvat soli, pa nastavite da mutite dok se ne
formira čvrst sneg.
U posudu stavite krem sir i puter, pa ih kremasto umutite na najmanjoj brzini.
Dodajte sok od limuna i jedno po jedno žumance, stalno mešajući. Umešajte
mleko, pomešajte brašno i skrobno brašno, pa i njih dodajte u smesu sa
sirom.
Špatulom nežno umešajte belanca u smesu sa sirom.
Rernu zagrejte na 150°C i zagrejte 1,5 l vode do ključanja.
Kalup za tortu sa odvojivim rubom (prečnika 22 – 24 cm) obložite papirom za
pečenje (i dno i rubove) sa unutrašnje strane, a spolja ga obložite
aluminijumskom folijom, i to u najmanje tri sloja.
U tako pripremljen kalup sipajte smesu za tortu.
Kalup stavite u veći, dublji pleh, pa sve zajedno stavite u rernu, a zatim u pleh
nalijte kipuću vodu do polovine visine kalupa.
Pecite 60 minuta i ni slučajno ne otvarajte rernu pre nego što vreme istekne.
Pečenu tortu odmah izvadite iz rerne, pažljivo uklonite foliju, odvojite stranice
kalupa i skinite papir za pečenje.
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18
Superfinalistkinja Sanja Berić pripremala je pačeće grudi u sosu voćnom sosu sa espumom od batata sa šafranom, konfitiranim kajsijama. Donosimo vam recept!
5.12.2025. 22:41
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27