MASTERCHEF SPECIJALITET: Ramstek sa pireom od čičoke i sosom od crvenog vina
Ovo jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
6.12.2024. 22:45
Ukoliko ste ljubitelj slatkiša, ovaj japanski čizkejk će vas načisto oduševiti.
9.11.2024.|7:45
Izvor: Prva TV
Željana je spremila japanski čizkejk koji je oduševio sudije, a evo i njegovog recepta:
Sastojci:
Uputstvo:
Razdvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite dok ne formiraju meki
sneg. Zatim dodajte šećer i prstohvat soli, pa nastavite da mutite dok se ne
formira čvrst sneg.
U posudu stavite krem sir i puter, pa ih kremasto umutite na najmanjoj brzini.
Dodajte sok od limuna i jedno po jedno žumance, stalno mešajući. Umešajte
mleko, pomešajte brašno i skrobno brašno, pa i njih dodajte u smesu sa
sirom.
Špatulom nežno umešajte belanca u smesu sa sirom.
Rernu zagrejte na 150°C i zagrejte 1,5 l vode do ključanja.
Kalup za tortu sa odvojivim rubom (prečnika 22 – 24 cm) obložite papirom za
pečenje (i dno i rubove) sa unutrašnje strane, a spolja ga obložite
aluminijumskom folijom, i to u najmanje tri sloja.
U tako pripremljen kalup sipajte smesu za tortu.
Kalup stavite u veći, dublji pleh, pa sve zajedno stavite u rernu, a zatim u pleh
nalijte kipuću vodu do polovine visine kalupa.
Pecite 60 minuta i ni slučajno ne otvarajte rernu pre nego što vreme istekne.
Pečenu tortu odmah izvadite iz rerne, pažljivo uklonite foliju, odvojite stranice
kalupa i skinite papir za pečenje.
Ovo jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
6.12.2024. 22:45
Spoj bejbi spanaća, zelene tikvice, brokolija i drugih namirnica će vas sigurno oduševiti.
6.12.2024. 22:10
Kombinacija ananasa i sira će vas sigurno oduševiti.
5.12.2024. 22:35
Ovo jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
6.12.2024. 22:45
Spoj bejbi spanaća, zelene tikvice, brokolija i drugih namirnica će vas sigurno oduševiti.
6.12.2024. 22:10
Kombinacija ananasa i sira će vas sigurno oduševiti.
5.12.2024. 22:35
Ukoliko ste ljubitelj sira i testa, ovaj recept će vam se sigurno dopasti.
5.12.2024. 22:34
Uroš je u 22. epizodi "MasterChefa Srbija" pripremao puževe na pireu od budneve sa celerom i bukovačom. Donosimo vam recept u nastavku...
29.11.2024. 22:39
Takmičar Filip je u 22. epizodi druge sezone "MasterChefa Srbija" pripremao pečeni brancin sa paprikom i leblebijama, zajedno sa svojim parom Urošem, koji je takođe pripremao isto jelo. Recept vam donosimo u nastavku...
29.11.2024. 22:38