
Čokolada i beli luk - ooo da! Ovaj recept je oduševio i najmlađe sudije!
Nesvakidašnji dezert u tri sloja.
15.5.2025. 22:20
U eliminacionom izazovu, Ljubomir se odlučio za domaću testeninu i jednu nadasve nesvakidašnju kombinaciju – pesto sos i slaninicu.
Prva TV
25.10.2024.|22:02
Izvor: prva.rs
Pasta
2 dl belog brašna
2 jajeta
malo soli
1 kašika maslinovog ulja
Izručiti brašno na radnu površinu i dodati so. U sredini napraviti udubljenje i staviti dva sveža jajeta i ulje. Mešati viljuškom u krug iz centra tako da sve više brašna ulazi u testo. Kad je sve brašno pomešano sa jajima, mesiti smesu (testo) 5-8 minuta dok se sve lepo sjedini. Pokriti prijanjajućom plastikom i ostaviti 10 minuta.
U međuvremenu napraviti pesto.
Pesto
30-40 g svežeg bosiljka
40 g pinjola
80 g narendanog parmezana
3 čenja belog luka
100 ml maslinovog ulja
Soli po ukusu
U električni blender stavite narezani bosiljak, pinjole, narendani sir, narezani beli luk i oko 50 ml maslinovog ulja. Mešavinu usitnite, a zatim dodajte preostalo ulje, so i sve zajedno još malo izmešajte.
Slanina
Nasecite 10 listova slanine dužine 6-7 cm i 2-3 mm debljine papropržite na tiganju do postane hrskava.
Razvucite testo za pastu, pa istanjite i na kraju napeavite taljatele. Prokuvajte i posolite oko 2l vode. Sipajte taljatele u klučalu vodu i kuvajte jedan minut.
U posebnom tiganju propržiti pesto i dodati slaninu. Izvaditi pastu za jednu osobu i sipati u tiganj sa pestom. Dodavati vodu u kojoj se pasta kuvala dok se sos u tiganju ne zgusne.
Servirati pa posuti sa malo narendanog sira i ukrasiti sa nekoliko listića bosiljka.
Nesvakidašnji dezert u tri sloja.
15.5.2025. 22:20
Nemanja i Vesna su zajedno pravili pileće batake i karabatake u sataj sosu, sa grilovanim povrćem i tofu-maskarpone kremom.
15.5.2025. 22:20
Ovaj specijalitet je crveni tim odveo na balkon, i zato ga morate napraviti kod kuće!
15.5.2025. 22:20
Takmičari Stefan i Tamara su u 11. epizodi "MasterChefa Srbija" imali dve "srpske" namirnice - kiseli kupus i maline, a u nastavku vam prenosimo njihov recept sarme sa malinama...
15.5.2025. 22:20
Nemanja i Vesna su zajedno pravili pileće batake i karabatake u sataj sosu, sa grilovanim povrćem i tofu-maskarpone kremom.
15.5.2025. 22:20
Ovaj specijalitet je crveni tim odveo na balkon, i zato ga morate napraviti kod kuće!
15.5.2025. 22:20
Nesvakidašnji dezert u tri sloja.
15.5.2025. 22:20
Sočna jagnjetina, pripremljena na ovaj način će vam se sigurno topiti u ustima.
9.5.2025. 22:27
MasterChef takmičar Riznić je za ovo jelo dobio posebne pohvale, pa ukoliko želite i sami da ga napravite, evo kako to možete učiniti.
9.5.2025. 22:24