
Desert koji je Nini Došen doneo POBEDU u "MasterChef Srbija"
Predstavljamo vam recept Nine Došen, pobednice treće sezone "MasterChef Srbija".
28.6.2025. 22:23
U eliminacionom izazovu, Ljubomir se odlučio za domaću testeninu i jednu nadasve nesvakidašnju kombinaciju – pesto sos i slaninicu.
Prva TV
25.10.2024.|22:02
Izvor: prva.rs
Pasta
2 dl belog brašna
2 jajeta
malo soli
1 kašika maslinovog ulja
Izručiti brašno na radnu površinu i dodati so. U sredini napraviti udubljenje i staviti dva sveža jajeta i ulje. Mešati viljuškom u krug iz centra tako da sve više brašna ulazi u testo. Kad je sve brašno pomešano sa jajima, mesiti smesu (testo) 5-8 minuta dok se sve lepo sjedini. Pokriti prijanjajućom plastikom i ostaviti 10 minuta.
U međuvremenu napraviti pesto.
Pesto
30-40 g svežeg bosiljka
40 g pinjola
80 g narendanog parmezana
3 čenja belog luka
100 ml maslinovog ulja
Soli po ukusu
U električni blender stavite narezani bosiljak, pinjole, narendani sir, narezani beli luk i oko 50 ml maslinovog ulja. Mešavinu usitnite, a zatim dodajte preostalo ulje, so i sve zajedno još malo izmešajte.
Slanina
Nasecite 10 listova slanine dužine 6-7 cm i 2-3 mm debljine papropržite na tiganju do postane hrskava.
Razvucite testo za pastu, pa istanjite i na kraju napeavite taljatele. Prokuvajte i posolite oko 2l vode. Sipajte taljatele u klučalu vodu i kuvajte jedan minut.
U posebnom tiganju propržiti pesto i dodati slaninu. Izvaditi pastu za jednu osobu i sipati u tiganj sa pestom. Dodavati vodu u kojoj se pasta kuvala dok se sos u tiganju ne zgusne.
Servirati pa posuti sa malo narendanog sira i ukrasiti sa nekoliko listića bosiljka.
Predstavljamo vam recept Nine Došen, pobednice treće sezone "MasterChef Srbija".
28.6.2025. 22:23
Predstavljamo vam desert po recepturi superfinalistkinje Teodore Spasojević.
28.6.2025. 21:58
Predstavljamo vam recept za glavno jelo koje je Teodora Spasojević poslužila sudijama u drugoj finalnoj epizodi "MasterChef Srbija".
27.6.2025. 22:00
U 20. epizodi sedmoro takmičara je kuvalo zajedno sa sudijom Filipom Ćirićem, jelo po njegovom izboru. Reč je o grilovanim telećim brizlama sa lardom, jeguljom u terijaki marinadi, žuom od crnog luka sa baharat začinom i pireom od karfiola.
13.6.2025. 22:25
Najbolju varijantu dubai poslastice sa kadaifom, čokoladom i pistaćima ovog četvrtka napravila je Nina Došen koja se odmah plasirala na balkon.
12.6.2025. 22:20
Dezert koji je sve oborio s nogu u 19. epizodi treće sezone "MasterChefa Srbija" je specijalitet Teodore Spasojević koja je od kadaifa, čokolade i pistaća napravila Dubai gomboce.
12.6.2025. 22:20
Omiljeni recept sina, doneo je Nini sreću!
6.6.2025. 22:32
Pileći batak i karabatak sa pireom i kafom, maskarponeom, mocarelom i sosom od narandže, Vesni je doneo pregršt pozitivnih komentara sudija!
6.6.2025. 22:32
Bakalar sa pireom od paškanata i planktona, aromatizovanim batatom, pohovanim ribljim škembićem i uljem od mirođije!
5.6.2025. 22:25