Sanjini puževi u belom vinu – harmonija i remek-delo na tanjiru!
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Anja Đukić vam predstavlja recept za palačinke sa pršutom, gaudom i muškatnim oraščićem.
Foto: Prva.rs
18.10.2024.|21:44
Izvor: prva.rs
jaja
- brašno
- šećer
- so
- voda
- ulje
- mleko
- kisela voda
- suva svinjska pršuta
- gauda
- puter
- muškatni oraščić
- beli biber
- sveži origano
- sveži korijander
- limun
Priprema testa:
Dva cela jaja umutiti, pa dodati mleko, kiselu vodu (tako da vode ima više od mleka), brašno, kašiku ulja, pola kašičice šećera i prstohvat soli.
Mutiti ručno žicom ili mikserom do željene gustine. Po potrebi dodavati kiselu vodu ili brašno dok ne postane dovoljno gusto/tečno.
Zagrejati tiganj i premazati uljem, pa peći palačinke na srednjoj vatri.
Palačinke ređati na tanjir i poklapati drugim tanjirom da se ne bi osušile.
Priprema bešamela:
100g putera istopiti sa 100g brašna, naliti sa 500ml mleka i sve vreme mešati na tihoj vatri.
Dodati so, beli biber i muškantni oraščić po ukusu.
Priprema:
U palačinke ređati seckanu gaudu i pršut, pa urolati kao burito, da krajevi budu zatvoreni.
Ređati u duboki mali pleh, pa preliti bešamelom i zapeći u rerni na 200 stepeni.
Zapaliti brenerom da se stvori korica.
Po ukusu dodati parmezan preko.
Izrendati koru limuna preko palačinki, pa ređati opran svež origano i korijander.
Poslužiti.
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18