Sanjini puževi u belom vinu – harmonija i remek-delo na tanjiru!
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Takmičar MasterChef Srbija, Filip Stojanović, uspeo je ovim receptom da oduševi sudije popularnog kulinarskog šoua.
Foto: Prva.rs
18.10.2024.|21:43
Izvor: prva.rs
Palačinke:
- 4 jaja
- šolja brašna
- tri kašike vode
- kašika ulja
- pola šolje mleka
- kašičica šećera
- prstohvat soli
Punjenje za dve palačinke:
- dve kašike Maskrapone sira
- kašika soka od limete
- 4 čašike sekcane dimljene pastrmke
- 1 smokva
- 4 kriške Halumi sira
- tri kašike crvenog vinskog sirćeta
- kašičica semena korijandera
- kašika Vermuta
- 2 kašičice šećera
- mikrobilje korijandera
- malo korice limete
- maslinovo ulje
Umutiti navedene sastojke za palačinke i peći na malo suncokretovog ulja.
U tiganj sipati vinsko sirće, vermut i slomljeno seme korijandera i redukovati do konzistencije sirupa.
Smokve iseći na četvrtine i prelivati nekoliko puta sirupom, da se upiju sokovi.
Halumi sir izgrilovati na grill tiganju na maslinovom ulju dok ne dobije koricu.
Palačinke premazati mešavinom maskarpone sira i soka od limete. Po sredini poređati dve kašike filea
dimljene pastrmke, potom staviti dva parčeta smokve i po dva parčeta sira.
Zaviti palačinke, preliti sa malo sirupa u kojem su se kupale smokve i staviti po tri listića mikrobilja
korijandera.
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18