Sastojci:

Palačinke:

- 4 jaja

- šolja brašna

- tri kašike vode

- kašika ulja

- pola šolje mleka

- kašičica šećera

- prstohvat soli

Punjenje za dve palačinke:

- dve kašike Maskrapone sira

- kašika soka od limete

- 4 čašike sekcane dimljene pastrmke

- 1 smokva

- 4 kriške Halumi sira

- tri kašike crvenog vinskog sirćeta

- kašičica semena korijandera

- kašika Vermuta

- 2 kašičice šećera

- mikrobilje korijandera

- malo korice limete

- maslinovo ulje

Priprema:

Umutiti navedene sastojke za palačinke i peći na malo suncokretovog ulja.

U tiganj sipati vinsko sirće, vermut i slomljeno seme korijandera i redukovati do konzistencije sirupa.

Smokve iseći na četvrtine i prelivati nekoliko puta sirupom, da se upiju sokovi.

Halumi sir izgrilovati na grill tiganju na maslinovom ulju dok ne dobije koricu.

Palačinke premazati mešavinom maskarpone sira i soka od limete. Po sredini poređati dve kašike filea

dimljene pastrmke, potom staviti dva parčeta smokve i po dva parčeta sira.

Zaviti palačinke, preliti sa malo sirupa u kojem su se kupale smokve i staviti po tri listića mikrobilja

korijandera.

 

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31