
"Chicken Biryani" - spoj piletine i pirinča kakav još niste okusili
Ne sumnjamo da je ovde svaki zalogaj priča za sebe.
25.4.2025. 22:42
Najstariji i najmlađi takmičar ove sezone, Ljubomir i Aleksa kuvali su u paru, a COQ AU VIN u njihovoj izvedbi, oduševio je sudije! Ovo je recept!
Prva TV
26.9.2024.|22:19
Izvor: Prva TV/M.K.
Sastojci:
70g slanine, isečene na kockice
2 bataka i 2 karabataka od petla, sa kostima i kožom (ako su manji petlovi, ostaviti i file)
So i sveže mleveni crni biber, po ukusu
230g braon šampinjona, sečenih na krupnije kocke
100g šalota, isečenih na sitno
3 čena belog luka, sitno seckano
20g brašna
35g paradajz pirea
250ml suvog crvenog vina
375ml pilećeg fonda
4 grančice svežeg majčine dušice
150g šargarepe, prepolovljene po dužini i isečene na kocke 1cmX1cm
8g seckanog svežeg peršunovog lista
30g ukiseljenog luka
Priprema:
Zagrejati gusanu šerpu na srednje jakoj vatri. Propržiti slaninu. Izvaditi slaninu iz šerpe i ostaviti masnoću. Začiniti petla so i biber, propržiti ga na masnoći od slanine sa obe strane. Izvaditi meso i ostaviti malo masnoće u šerpi. Dodati pečurke i šalot i izdinstati, povremeno mešajući; začiniti solju i biberom. Dodati beli luk i pržiti oko minut. Dodati brašno i paradajz pastu..
Sipati vino. Redukovati. Naliti pilećim temeljcem. Dodati majčinu dušicu i šargarepu. Ubaciti isprženo meso. Kada prokuva, smanjiti jačinu vatre, poklopiti. Kuvati dok meso ne bude mekano. Dodati slaninu i peršun; začiniti solju i biberom, po ukusu. Ukiseljeni luk iseči na pola i kratko propržiti na tiganj.
Ne sumnjamo da je ovde svaki zalogaj priča za sebe.
25.4.2025. 22:42
Takmičari MasterChef Srbija su se oprobali u indijskoj kuhinji, a ovo jelo je mnogima zadalo glavobolje.
25.4.2025. 22:36
Slasno punjenje i šećerne niti će vam se topiti u ustima.
24.4.2025. 22:29
Ne sumnjamo da je ovde svaki zalogaj priča za sebe.
25.4.2025. 22:42
Takmičari MasterChef Srbija su se oprobali u indijskoj kuhinji, a ovo jelo je mnogima zadalo glavobolje.
25.4.2025. 22:36
Slasno punjenje i šećerne niti će vam se topiti u ustima.
24.4.2025. 22:29
Za kraj druge nedelje, odnosno u četvrtoj epizodi nove sezone "MasterChefa Srbija", kuvari u crnim keceljama su imali zadatak da pripremaju rižoto!
18.4.2025. 22:13
U trećoj epizodi "MasterChefa Srbija" bilo je prilično napeto, jer su se plavi i crveni tim borili za mesto na balkonu! Ipak, plavi tim je bio za nijansu bolji, a prednost su dobili samo zahvaljujući odličnom dezertu!
17.4.2025. 22:24
U trećoj epizodi treće sezone "MasterChef Srbija" pobedu je odneo plavi tim pod vođstvom Teodore Spasojević, koja je zajedno sa svojim kolegama za predjelo pravila babaganuš od patlidžana sa musom od parmezana.
17.4.2025. 22:24