Sanjini puževi u belom vinu – harmonija i remek-delo na tanjiru!
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Mila i Marko su spremali poznati srspki specijalitet i po svoj prilici – odlično su se pokazali. Toliko, da je sudija Filip njihove sarmice uporedio sa onim koje sprema njegova majka.
Prva TV
26.9.2024.|22:19
Izvor: Prva TV/M.K.
Pirinač
50 grama integralnog pirinča
Operite pirinač pod hladnom vodom. U šerpici na jakoj vatri kuvati dok voda počne da pari. Smanjiti temperature i kuvati na tihoj vatri 25-30 minuta. Izvadite pirinač i stavite sa strane.
Meso
250 grama mlevenog svinjskog mesa
250 grama mlevenog junećeg mesa
Kašika svinjske masti
Pola glavice crnog luka
150ml belog vina
Kašika mirođije
Kašika peršuna
Mala kašika mlevene paprike
So
Ugrejete tiganj. Dodajte mast i meso. Pržite na jakoj vatri 4 minuta da ispari tečnost. Smanjite vatru pa dodajte seckani crni luk i belo vino. Posle 5 minuta dodajte začine i još par minuta prodinstajte.
Povrće
Pola glavice crnog luka
Jedna šargarepa
Ista količina celera
Puter
Juneći bujon
Kašika mirođije
Malo peršuna
So
Na srednjoj jačini vatre stavite puter i povrće u tiganj. Pržiti dok crni luk ne omekša. Dodati mirođiju i peršun na tihu vatru još 2 minuta. Sipati bujon i dinstati minut-dva.
Spojiti meso, pirinač i povrće i ako je potrebno dodati začine.
Može da se puni list vinove loze
U mali tiganj se sipa bujon sa kockom putera da se pokrije pola sarmice. Sarmice se naređaju u tiganju da su knap, baš zbijene, da bi oblik ostao.
Peče se 40-45 minuta.
Sos za tanjire se kuva 200-300 ml junećeg bujona sipati u tiganj sa puterom 20-30 minuta. Poželjno je da se često proba dok se kuva da ne bi bili prejaki i preslani ukusi.
Jogurt
150 ml jogurt
Kašika mirođije
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18