Okonomiyaki:

- 200g kupusa

- 180ml dashi supe (od kombu, suvi shiitake i katsuobushi)
- 200g brašna
- 2 jaja
- 2 mlada luka
- So, mirin, šećer, prašak za pecivo

Okonomiyaki sos:

- Hoisin
- Mirin
- Pirinčano sirće
- Med
- Sos od ribe
- Worcester sos

Majonez:

- 1 jaje

- Ulje
- Limun
- Dijon
- So
- Pirinčano sirće

Za topping:

- Sautirani shiitake
- Mladi luk
- Katsuobushi
- Mladi radič
- Susam

Okonomiyaki:

1. Napravite dashi: Prvo na veoma laganoj vatri kuvajte kombu 15 minuta, pa onda ubacite suvi shiitake 10 minuta. Zatim pojačajte vatru malo i izvadite kombu, pa kuvajte još 5 minuta. Na kraju ubacite katsuobushi i kuvajte samo 3 minuta. Zatim pažljivo procedite sos.

2. Za palačinku: Izrendajte kupus i nagaimo, pa ubacite brašno, jaja, iseckan luk, so, mirin, malo šećera, prašak za pecivo i dashi.

3. Ispecite pažljivo: Na srednjoj vatri sa poklopcem ispecite jednu stranu, prethodno nauljite tiganj pažljivo. Okrenite na drugu stranu (koristite tanjir ako vam je potreban) i pecite bez poklopca.

Okonomiyaki sos:

- Spojite sve sastojke i probajte dok ne postignete ukus koji volite. Treba da bude sladak, malo kiseo i slan, pun umamija.

Majonez:

- Spojite sve sastojke i štapnim mikserom polako podižite od dna činije ka gore dok se majonez ne emulzifikuje.

Shiitake:

- Sa strane posebno ispržite shiitake da dobije finu boju, posolite malo pred kraj.

Sklapanje:

- Stavite palačinku na lep tanjir, prelijte sosevima u linijama i stavite preostale sastojke preko palačinke.

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31