
Desert koji je Nini Došen doneo POBEDU u "MasterChef Srbija"
Predstavljamo vam recept Nine Došen, pobednice treće sezone "MasterChef Srbija".
28.6.2025. 22:23
U 20. epizodi sedmoro takmičara je kuvalo zajedno sa sudijom Filipom Ćirićem, jelo po njegovom izboru. Reč je o grilovanim telećim brizlama sa lardom, jeguljom u terijaki marinadi, žuom od crnog luka sa baharat začinom i pireom od karfiola.
Foto: Prva TV Printcreen
13.6.2025.|22:25
Izvor: prva.rs
1. Teleće brizle:
Očistiti i blanširati brizle 5 minuta u slanoj vodi, zatim odmah ohladiti.
Jegulju marinirati u terijaki sosu 15 minuta.
Zatim je grillovati na ćumuru 2-3 minuta sa svake strane do željene zlatne boje.
3. Žu od crnog luka sa baharat začinom:
Crni luk karamelizovati u maslinovom ulju na laganoj vatri.
Dodati baharat začin, kratko propržiti.
Dodati crno vino, kuvati dok skoro ne ispari.
Naliti telećim temeljcem i redukovati na pola volumena.
Procediti, dodati hladan maslac, začiniti solju i biberom.
4. Pire od karfiola „straćatela“:
Karfiol skuvati, dobro ocediti, izblendati sa maslacem i malo soli.
Pred serviranje dodati sveže rendani karfiol za „straćatela“ efekat.
Na tanjir staviti pire od karfiola, preko njega poređati grillovane brizle i jegulju.
Preliti žuom od crnog luka i poredjti male listice maticnjaka preko jela.
Predstavljamo vam recept Nine Došen, pobednice treće sezone "MasterChef Srbija".
28.6.2025. 22:23
Predstavljamo vam desert po recepturi superfinalistkinje Teodore Spasojević.
28.6.2025. 21:58
Predstavljamo vam recept za glavno jelo koje je Teodora Spasojević poslužila sudijama u drugoj finalnoj epizodi "MasterChef Srbija".
27.6.2025. 22:00
Predstavljamo vam recept Nine Došen, pobednice treće sezone "MasterChef Srbija".
28.6.2025. 22:23
Predstavljamo vam desert po recepturi superfinalistkinje Teodore Spasojević.
28.6.2025. 21:58
Predstavljamo vam recept za glavno jelo koje je Teodora Spasojević poslužila sudijama u drugoj finalnoj epizodi "MasterChef Srbija".
27.6.2025. 22:00
Nina Došen je u prvoj finalnoj epizodi pred sudije "MasterChef Srbija" iznela predjelo koje je nazvala "Šuma blista", a koje ih je oborilo sa nogu, te je dobila čak tri desetke!
27.6.2025. 13:37
Dezert koji je sve oborio s nogu u 19. epizodi treće sezone "MasterChefa Srbija" je specijalitet Teodore Spasojević koja je od kadaifa, čokolade i pistaća napravila Dubai gomboce.
12.6.2025. 22:20
Najbolju varijantu dubai poslastice sa kadaifom, čokoladom i pistaćima ovog četvrtka napravila je Nina Došen koja se odmah plasirala na balkon.
12.6.2025. 22:20