Godine 2019. pretukao ju je pred decom, kada je hitnu pomoć pozvala ćerka i on je ubrzo bio uhapšen i osuđen. Nažalost, priča poput Slavičine ima dosta, a podsećamo da je od početka godine zabeleženo devet femicida. 

Kako pronaći snagu i prijaviti nasilnika, i gde su rešenja ovih problema, u "Jutru" smo razgovarali sa sudijom i članom Asocijacije žena sudija Snežanom Ivković, predsednicom Udruženja žrtava  nasilja "Hajr" Hajrija Ramadani i samom žrtvom porodičnog nasilja Slavicom Tofilović.

"Prvih godina braka, pre trudnoće, bilo je dobro. Tokom trudnoće sam primetila promene u njegovom ponašanju. Počeo je da gleda sebe, da mora da bude kako on kaže. Vikao je i maltretirao sve oko sebe. Pio je alkohol, čak je išao na odvikavanje od alkohola", priseća se Slavica i dodaje:

"Tada sam se osećala usamljeno i tužno. Kome god da sam se požalila, svi su okretali glavu, čak i moji najbliži".

Slavica je, posle prvih batina koje je doživela u prvoj trudnoći, dobila još dvoje dece. Ističe da tada uopšte nije videla izlaz. Nadala se da će biti bolje i da će se promeniti. Nije bilo bolje i sada svim žrtvama koje su se našle u sličnim situacijama poručuje da "od ćutanja ne sme da bude bolje".

U tom periodu, priseća se Slavica, bila je mnogo povučena, rasejana i osećala je konstantan strah od supruga. 

Prvi put ga je napustila 2012. kada je otišla u Sigurnu kuću. Tada je imala troje male dece (četiri godine, dve godine i devet meseci) i nije bila zaposlena, pa je morala da se vrati njemu. Nikoga nije interesovalo, ni njenu majku, da joj pomogne. 

Međutim, najtragičnija stvar Slavičinog života je to što je ona pre četiri godine izgubila dvoje dece u požaru.

"Izgubila sam dvoje dece u požaru u Maloj Moštanici. Ja sam morala da radim, deca su ostala sama kod kuće, jer nikoga nije interesovalo da ih pričuvaju. Morala sam da radim dva, nekad i tri posla, kako bih prehranila troje dece", govori Slavica.

Vest da joj gori šupa kuće u kojoj je živela saznala je dok je bila na radnom mestu. 

"Kad sam došla kući, požar u šupi je bio ugašen, ali dece nije bilo. Kao što ih i sad nema".

Kako se to prebolela, ko joj je tada najviše pomogao, i šta danas poručuje žrtvama nasilja koji se nalaze u sličnim situacijama, pričala je Slavica u nastavku: