Sigurno ste primetili da tokom letnjih vrućina nemamo isti apetit kao u hladnijim danima. Da li je to normalno i da li preskakanje obroka leti može biti štetno po organizam otkrila je u "Jutru" nutricionistkinja Maja Aleksić. 

Za početak, Maja ističe da, koliko je leti, tokom velikih vrućina važna hidracija, odnosno dovoljan unos tečnosti, tako je važna i ishrana i to da ne preskačemo obroke. 

- Svakako da to nije dobro, pre svega jer može da se odražava na naš organizam u vidu toga da imamo usporen metabolizam, odnosno da time usporavamo samo funkcionisanje našeg organizma i varenje upravo te hrane - kaže Maja, dodajući da takođe može kasnije doći i do prejedanja.

Kada je reč o odabiru namirnica koje treba jesti tokom velikih vrućina, Maja ističe one koje sadrže dosta vode. 

- Krastavac, salate, rukola, čeri. Možemo da koristimo i matovilac, bejbi spanać... Generalno nam je važno da osnova u našoj ishrani budu naravno vlakna i proteini.

A koju hranu bi trebalo da izbegavamo i šta je još savetovala nutricionistkinja, pogledajte u snimku:

Povezane vesti