Kako dete nasleđuje visinu, težinu i rupice na obrazima?
Svi se pitaju kako će izgledati njihovo dete, ali svaki roditelj mora da čeka da se njegovo dete rodi kako bi video šta je genetika "odlučila".
22.12.2025. 9:52
Da li je podmazivanje roštilja slaninom zaista potrebno i kako to utiče na krajnji rezultat? Iskusni roštilj majstori otkrivaju sve tajne za savršen roštilj koji će oduševiti sve vaše goste.
Ilustracija Foto: Merch Hub/Shutterstock
1.5.2025.|8:31
Izvor: mondo.rs/Radmila Ilić
Kada kažemo 1. maj, odmah pomislimo da je vreme za roštilj, svež vazduh i uživanje u društvu prijatelja i porodice. I dok je za mnoge roštilj jedan od omiljenih načina pripreme hrane, čini se da se uvek postavlja pitanje - kako najbolje pripremiti roštilj za sočno i ukusno meso?
Jedan od najčešće postavljanih saveta je podmazivanje roštilja slaninom. Da li je to samo običan trik ili stvarno poboljšava ukus mesa? Otkrivamo sve tajne roštilj majstora i donosi odgovore na vaše najvažnije roštilj dileme.
Podmazivanje roštilja slaninom je jedan od starih, ali efektnih trikova koji pomaže da meso ne zalepi, a istovremeno mu daje specifičan, dimljeni ukus. Dok neki smatraju da je to nepotrebno, iskusni roštilj majstori tvrde da upravo ovaj metod može učiniti razliku između suhog i sočnog mesa. Slanina dodaje mast koja se topi pri visokoj temperaturi, stvarajući savršeni sloj zaštite na roštilju.
Pre nego što stavite meso na roštilj, uzmite komadić slanine i zakačite ga na roštiljnu žicu.
Držite ga iznad vatre nekoliko sekundi dok se mast ne počne topiti.
Nanesite rastopljeni sloj masti na rešetku roštilja pre nego što stavite meso.
Ovaj metod ne samo da pomaže u pripremi sočnog mesa, već i daje roštilju taj jedinstven dimljeni miris, koji će začiniti ceo prostor.
Nemojte peći meso direktno iz frižidera: Pre nego što stavite meso na roštilj, neka bude na sobnoj temperaturi. Tako će se ravnomernije peći.
Izbor mesa: Za savršen roštilj, preporučuje se odabrati meso sa malo više masti (kao što su rebarca ili krtica) jer će to doprineti sočnosti.
Temperatura roštilja: Pravilno ugrejan roštilj je ključ za dobivanje ravnomerno pečenog mesa, bez da se zalepi.
Bilo da ste iskusni majstor roštilja ili početnik, podmazivanje roštilja slaninom je jedan od trikova koji može unaprediti vašu roštilj igru. Ipak, ne zaboravite da je uz savete i malo prakse, svaki roštilj može postati pravo kulinarsko remek delo.
Svi se pitaju kako će izgledati njihovo dete, ali svaki roditelj mora da čeka da se njegovo dete rodi kako bi video šta je genetika "odlučila".
22.12.2025. 9:52
Osim što je preukusan, biće divan ukras na prazničnoj trpezi.
22.12.2025. 9:07
Odlično za početnike.
21.12.2025. 8:11
Naučnici su otkrili da deca starijih roditelja imaju manje problema u ponašanju od onih čiji su roditlelji mlađi.
20.12.2025. 9:56
Kućni ljubimci donose radost i ljubav u naše domove, ali njihova uloga u poboljšanju kvaliteta života ne ostaje samo na tome!
20.12.2025. 9:28
Strah od Deda Mraza kod dece nije neuobičajen, a uz ove savete psihologa pomozite mališanima da taj strah prevaziđu.
20.12.2025. 8:06
Kuvar otkriva cake zbog kojih će vam riba ispasti odlično.
19.12.2025. 11:11
Mesec rođenja možda nije samo broj u kalendaru, istraživanja sugerišu da određeni periodi u godini mogu uticati na detetov razvoj i školsku spremnost.
18.12.2025. 14:00
Kada želite brz, a ukusan ručak, ova Alfredo pasta je pravi izbor za vas.
18.12.2025. 10:00
Iako mnogi misle da se u džudou sve svodi na udarce, pevačica Branka Sovrlić ističe da ova veština može da se poredi sa baletom.
22.12.2025. 12:44
Našeg pevača Ćiru je publika zavolela kroz grupu „Ritam srca“, gde je bio gitarista, a kasnije i kao pevača koji je zahvaljujući hitu „Fenomenalno“ ostao upamćen kao – fenomenalni Ćira.
22.12.2025. 12:14
Poznato je da majmuni na Baliju mogu da budu navalentni, ali se ovakvom iskustvu pevačica Marija Šerifović verovatno nije nadala.
22.12.2025. 10:44
Emotivne poruke proslavljenog glumca...
22.12.2025. 10:38
Nastup Stanka Mustafovića Grkosa (54) iz prvog kruga takmičenja “Nikad nije kasno“ izvazvao je lavinu emocija i suza, i prepričavao se dugo među obožavaocima ove emisije.
22.12.2025. 10:25
Bez direktnog plasmana u treći krug "Zvezda Granda" ostale su takmičarke Maša Jovanović iz Đoletovog tima, i Ivona Guberac iz tima Ane Bekute.
21.12.2025. 15:31