Kad dinstate luk, obavezno mu DODAJTE OVAJ ZAČIN: Od svakog jela napravićete raj za nepca - trik profesionalnih kuvara!
Nema ukusnog i dobrog jela bez dodavanja crnog luka prilikom pripreme.
Ilustracija; Foto: T.Lagerwall/Shutterstock
13.4.2025.|9:03
Izvor: Blic Žena/Snežana Moldovan
Podeli:
Dinstanje luka je jednostavan proces koji domaćice ponavljaju skoro svakog dana. Ali, vrhunski kuvari uvek se služe jednim trikom zbog kog im svako jelo koje sadrži izdinstan crni luk bude savršenog ukusa.
Da bi vam gulaš, sarma, boranija, grašak i sva druga jela bila ukusnija, prilikom dinstanja crnog luka dodajte ravnu kašičicu običnog kristal-šećera. On pomaže da jelo bude lepše i ukusnije.
Profesionalni kuvari uglavnom koriste karamelizovani crni luk za pripremu mnogih popularnih jela. Ali, kad nemaju dovoljno vremena da natenane karamelizuju luk, oni koriste provereni trik i dodaju mu šećer prilikom dinstanja.
Šećer je, naime, univerzalni pojačivač ukusa i daje jelu neverovatnu slast. Ipak, ne preterujte; na pola kilograma iseckanog crnog luka za dinstanje biće dovoljna ravna kafena kašičica šećera.
Da biste izdinstali crni luk tako da postane staklast i da ima divnu aromu, u tiganj ili šerpu sipajte ulje, dodajte kockicu od 30 grama putera, pa spustite iseckan crni luk i malo šećera. Uključite ringlu na temperaturu srednje jačine i tokom dinstanja povremeno promešajte luk varjačom.
Šećer je tajni sastojak koji će pomoći da svako jelo koje spremate sa dinstanim lukom bude savršeno.
Odrastanje bez braće i sestara donosi jedinstveno iskustvo, ali ponekad može dovesti do osećaja isključenosti i nerazumevanja u poređenju s vršnjacima koji su imali brata ili sestru.
Pevačica Jelena Kostov je već dugi niz godina na muzičkog sceni, međutim, kako je nedavno podelila u emisiji "Grand Specijal" nije oduvek imala želju da se bavi tim poslom.
Našeg pevača Ćiru je publika zavolela kroz grupu „Ritam srca“, gde je bio gitarista, a kasnije i kao pevača koji je zahvaljujući hitu „Fenomenalno“ ostao upamćen kao – fenomenalni Ćira.
Nova godina je vreme poklanjanja, lampica, kolača i dobrih namera, ali i vreme kada svake godine iznova postavljamo isto pitanje: šta kupiti nekome, a da ne pogrešimo?
Anđela Milojević postala je svetska šampionka u karateu. U španskom gradu Kadizu, zahvaljujući njoj, čula se srpska himna. Do svetskog trona stigla je nakon pet mečeva, nastupajući u konkurenciji mlađih kadetkinja.