Trebaće vam:

  • 1.5 šolja oraha
  • 10-12 urmi, bez koštica
  • 1 šolja indijskih oraščića
  • 4 kašike kokosovog ulja, rastopljenog
  • 3 kašike čistog javorovog sirupa
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • otopljena crna čokolada (ili možete koristiti jednake delove otopljenog kokosovog ulja i rogača u prahu ako želite alternativu za čokoladu)

Priprema:

1. Usitnite orahe, pa dodajte urme i sve zajedno usitnite u seckalici.
2. Utisnite smesu na dno obložene posude za pečenje.
3. U seckalici pomešajte indijski orah, kokosovo ulje, javorov sirup i ekstrakt vanile dok ne postane glatka i kremasta. Ako je smeša previše gusta, dodajte jednu po jednu kašiku vrele vode, dok ne postignete željenu konzistenciju.
4. Ovaj sloj dodajte u posudu za pečenje, preko smese i stavite u zamrzivač, dok topite čokoladu.
5. Prelijte otopljenu čokoladu na prethodni sloj i ostavite u zamrzivaču 30 minuta.
6. Narežite svoje štanglice (opciono ih umočite u još otopljene čokolade) i uživajte!

Kako to izgleda u praksi, pogledajte u snimku:

Povezane vesti