Sastojci:

  • Pirinač 120gr
  • Kopriva dobra šaka
  • Parmezan 100 gr
  • Puter 50 gr
  • 1/2 šalota na kockice
  • Maslinovo
  • 100 ml belog vina
  • Đumbir
  • Žalfija
  • So
  • Biber


Priprema:

Na sitne kockice iseći pola glavice šalota i na tihoj vatri propržiti na malo maslinovog ulja, dodati propran pirinač i lagano ga zagrejati, dodati vino, lagano mešati dok vino ne ispari, pa dodavati bujon od povrća.

Pre toga izblanširati koprivu u vodi sa malo žalfije i đumbira, pa je u blenderu sa tri dl tog fonda dobro izmiksati. Nalivati lagano u pirinač do pred kraj, dodati puter van vatre da se dobije kremasta masa i narendati parmezana.

Iseći koru na kockice od parmezana tanko spoljni deo i ubaciti u mikrotalasnu 1 min na 600 w za čips, kao i izrendan parmezan i pečen u rerni i ukrasiti po želji.

Povezane vesti