Recept za SARMU po recepturi sudije Ljubice Komlenić
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Predstavljamo vam recept Anđele Talić, takmičarke treće sezone "MasterChef Srbija".
Foto: Eva Dukić
1.5.2025.|23:03
Izvor: prva.rs
Torta sa medenim korama, ganašom od bele čokolade, pomorandže i anisa sa insertom od manga, po recepturi Anđele Talić.
- 150 g šećera
- 4 kašike meda
- 250 g maslaca
- soda bikarbona
- limun
- 4 jaja
- 400 g belog, mekog brašna
Priprema: Istopiti u šerpi šećer, med, maslac, dodati kašičicu sode bikarbone pomešane sa limunom. Prohladiti smesu i dodavati jaje po jaje. Na kraju dodati brašno i smesu podeliti u 3 činije. Na pek papir izliti jednu činiju i istanjiti. Svaku koru peći 6 minuta na 180 stepeni.
- 300 ml slatke pavlake
- 500 g bele cokolade
- zvezdasti anis
- 1 pomorandža
Priprema: Ugrejati slatku pavlaku sa anisom i rendanom pomorandžom. Zatim je preliti preko bele čokolade, izblendati blenderom i odložiti na hlađenje (obavezno obložiti ganaš prozirnom folijom). Kada se ohladi, umutiti ganaš i prebaciti u dresir kesu.
- 200 g pirea od manga
- 20 g šećera
- 3 g pektina
Priprema: Pomešati pire od manga, šećer i pektin, prokuvati, pa dodati 3 kašike pektina, izliti u kalupe i odložiti u zamrzivač.
200 g Callebaut bele čokolade
Priprema: Obavezno ohladiti kore, napraviti krugove od njih, ređati kora - fil - kora - fil, jednu koru samleti u blenderu i obložiti oko kolača. Insert izvaditi iz kalupa u obliku saća, kao i belu čokoladu. Odložiti na hlađenje.
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18