Torta sa medenim korama, ganašom od bele čokolade, pomorandže i anisa sa insertom od manga, po recepturi Anđele Talić.

Kore:

- 150 g šećera

- 4 kašike meda

- 250 g maslaca

- soda bikarbona

- limun

- 4 jaja

- 400 g belog, mekog brašna

Priprema: Istopiti u šerpi šećer, med, maslac, dodati kašičicu sode bikarbone pomešane sa limunom. Prohladiti smesu i dodavati jaje po jaje. Na kraju dodati brašno i smesu podeliti u 3 činije. Na pek papir izliti jednu činiju i istanjiti. Svaku koru peći 6 minuta na 180 stepeni.

Fil:

- 300 ml slatke pavlake

- 500 g bele cokolade

- zvezdasti anis

- 1 pomorandža

Priprema: Ugrejati slatku pavlaku sa anisom i rendanom pomorandžom. Zatim je preliti preko bele čokolade, izblendati blenderom i odložiti na hlađenje (obavezno obložiti ganaš prozirnom folijom). Kada se ohladi, umutiti ganaš i prebaciti u dresir kesu.

Za insert:

- 200 g pirea od manga

- 20 g šećera

- 3 g pektina

Priprema: Pomešati pire od manga, šećer i pektin, prokuvati, pa dodati 3 kašike pektina, izliti u kalupe i odložiti u zamrzivač.

Za temperiranje cokolade:

200 g Callebaut bele čokolade

Priprema: Obavezno ohladiti kore, napraviti krugove od njih, ređati kora - fil - kora - fil, jednu koru samleti u blenderu i obložiti oko kolača. Insert izvaditi iz kalupa u obliku saća, kao i belu čokoladu. Odložiti na hlađenje.

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31