Torta sa medenim korama, ganašom od bele čokolade, pomorandže i anisa sa insertom od manga, po recepturi Anđele Talić.

Kore:

- 150 g šećera

- 4 kašike meda

- 250 g maslaca

- soda bikarbona

- limun

- 4 jaja

- 400 g belog, mekog brašna

Priprema: Istopiti u šerpi šećer, med, maslac, dodati kašičicu sode bikarbone pomešane sa limunom. Prohladiti smesu i dodavati jaje po jaje. Na kraju dodati brašno i smesu podeliti u 3 činije. Na pek papir izliti jednu činiju i istanjiti. Svaku koru peći 6 minuta na 180 stepeni.

Fil:

- 300 ml slatke pavlake

- 500 g bele cokolade

- zvezdasti anis

- 1 pomorandža

Priprema: Ugrejati slatku pavlaku sa anisom i rendanom pomorandžom. Zatim je preliti preko bele čokolade, izblendati blenderom i odložiti na hlađenje (obavezno obložiti ganaš prozirnom folijom). Kada se ohladi, umutiti ganaš i prebaciti u dresir kesu.

Za insert:

- 200 g pirea od manga

- 20 g šećera

- 3 g pektina

Priprema: Pomešati pire od manga, šećer i pektin, prokuvati, pa dodati 3 kašike pektina, izliti u kalupe i odložiti u zamrzivač.

Za temperiranje cokolade:

200 g Callebaut bele čokolade

Priprema: Obavezno ohladiti kore, napraviti krugove od njih, ređati kora - fil - kora - fil, jednu koru samleti u blenderu i obložiti oko kolača. Insert izvaditi iz kalupa u obliku saća, kao i belu čokoladu. Odložiti na hlađenje.

Povezane vesti