Torta sa medenim korama, ganašom od bele čokolade, pomorandže i anisa sa insertom od manga, po recepturi Anđele Talić.Kore:- 150 g šećera- 4 kašike meda- 250 g maslaca- soda bikarbona- limun- 4 jaja- 400 g belog, mekog brašnaPriprema: Istopiti u šerpi šećer, med, maslac, dodati kašičicu sode bikarbone pomešane sa limunom. Prohladiti smesu i dodavati jaje po jaje. Na kraju dodati brašno i smesu podeliti u 3 činije. Na pek papir izliti jednu činiju i istanjiti. Svaku koru peći 6 minuta na 180 stepeni.Fil:- 300 ml slatke pavlake- 500 g bele cokolade- zvezdasti anis- 1 pomorandžaPriprema: Ugrejati slatku pavlaku sa anisom i rendanom pomorandžom. Zatim je preliti preko bele čokolade, izblendati blenderom i odložiti na hlađenje (obavezno obložiti ganaš prozirnom folijom). Kada se ohladi, umutiti ganaš i prebaciti u dresir kesu.Za insert:- 200 g pirea od manga- 20 g šećera- 3 g pektinaPriprema: Pomešati pire od manga, šećer i pektin, prokuvati, pa dodati 3 kašike pektina, izliti u kalupe i odložiti u zamrzivač.Za temperiranje cokolade:200 g Callebaut bele čokoladePriprema: Obavezno ohladiti kore, napraviti krugove od njih, ređati kora - fil - kora - fil, jednu koru samleti u blenderu i obložiti oko kolača. Insert izvaditi iz kalupa u obliku saća, kao i belu čokoladu. Odložiti na hlađenje.
"Medena harmonija"
Predstavljamo vam recept Anđele Talić, takmičarke treće sezone "MasterChef Srbija".
Foto: Eva Dukić
1.5.2025.|23:03
Izvor: prva.rs
Podeli:
Vrati se na vest