
Poslastica koja je NAMUČILA mnoge MasterChef takmičare - evo kako se pravi KROKEMBUŠ
Slasno punjenje i šećerne niti će vam se topiti u ustima.
24.4.2025. 22:29
Iako je imao mnogo zamerki na Mihajlov izbor namirnica, Aleksandar se ipak snašao i uspeo da pripremi jelo koje mu je omogućilo prolazak u drugi krug takmičenja. Ovo je bio njegov recept...
Foto: Eva Dukić
10.4.2025.|22:24
Izvor: Prva TV
Pirinač:
Šolja pirinča
Recept:
Oprati pirinač i ostaviti da odstoji u void. Staviti da se kuva u posoljenoj vodi dok ne prokuva, a onda smanjiti temperature na najniže. Ne otvarati poklopac.
Sos od kurkume:
Jedan šalot
Jedan mladi luk
Susamovo ulje
Suncokretovo ulje
Pavlaka za kuvanje
Maslac
So
Biber
Dinstati mladi i beli luk na suncokretovom ulju i susamovom, dodti pavlaku za kuvanje i kurkumu. Posoliti i pobiberiti. Na kraju dodati maslac.
Batak:
Batak
Soja sos
Med
Beli luk
Batak pržiti na tiganju dok ne dobije koricu, pre toga začiniti solju i biberom.
Staviti u rernu na 180 stepeni, i u par navrata izvaditi i premazati mešavinom soja sosa, meda i belog luka.
Slasno punjenje i šećerne niti će vam se topiti u ustima.
24.4.2025. 22:29
U trećoj epizodi treće sezone "MasterChef Srbija" pobedu je odneo plavi tim pod vođstvom Teodore Spasojević, koja je zajedno sa svojim kolegama za predjelo pravila babaganuš od patlidžana sa musom od parmezana.
17.4.2025. 22:24
U trećoj epizodi "MasterChefa Srbija" bilo je prilično napeto, jer su se plavi i crveni tim borili za mesto na balkonu! Ipak, plavi tim je bio za nijansu bolji, a prednost su dobili samo zahvaljujući odličnom dezertu!
17.4.2025. 22:24
Slasno punjenje i šećerne niti će vam se topiti u ustima.
24.4.2025. 22:29
Za kraj druge nedelje, odnosno u četvrtoj epizodi nove sezone "MasterChefa Srbija", kuvari u crnim keceljama su imali zadatak da pripremaju rižoto!
18.4.2025. 22:13
U trećoj epizodi treće sezone "MasterChef Srbija" pobedu je odneo plavi tim pod vođstvom Teodore Spasojević, koja je zajedno sa svojim kolegama za predjelo pravila babaganuš od patlidžana sa musom od parmezana.
17.4.2025. 22:24
U trećoj epizodi "MasterChefa Srbija" bilo je prilično napeto, jer su se plavi i crveni tim borili za mesto na balkonu! Ipak, plavi tim je bio za nijansu bolji, a prednost su dobili samo zahvaljujući odličnom dezertu!
17.4.2025. 22:24
Teodora Spasojević napravila je kolač sa cveklom, aromatizovanom ružinom vodicom, lešnik koricama i maskarpone musom i izazvala oduševljenje sudija.
11.4.2025. 23:12
Nina Došen je svoj recept Lava kolač sa gelom od cvekle i ganazom, posvetila gostujućem sudiji i prošlogodišnjoj pobednici "MasterChef Srbija", Anji Đukić.
11.4.2025. 23:12