Pirinač:

Šolja pirinča

Dve šolje vode
So

Recept:

Oprati pirinač i ostaviti da odstoji u void. Staviti da se kuva u posoljenoj vodi dok ne prokuva, a onda smanjiti temperature na najniže. Ne otvarati poklopac.

Sos od kurkume:

Jedan šalot
Jedan mladi luk
Susamovo ulje
Suncokretovo ulje
Pavlaka za kuvanje
Maslac
So
Biber

Dinstati mladi i beli luk na suncokretovom ulju i susamovom, dodti pavlaku za kuvanje i kurkumu. Posoliti i pobiberiti. Na kraju dodati maslac.

Batak:

Batak
Soja sos
Med
Beli luk

Batak pržiti na tiganju dok ne dobije koricu, pre toga začiniti solju i biberom.

Staviti u rernu na 180 stepeni, i u par navrata izvaditi i premazati mešavinom soja sosa, meda i belog luka.

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31