“Ispod dedine kajsije” - Sanjin recept za glavno jelo u finalu
Superfinalistkinja Sanja Berić pripremala je pačeće grudi u sosu voćnom sosu sa espumom od batata sa šafranom, konfitiranim kajsijama. Donosimo vam recept!
5.12.2025. 22:41
Takmičar Novak Mišeljić napravio je piletinu po ukusu sudija. On se odlično snašao sa namirnicama koje je Mihajlo doneo iz nabavke, a njegov pečeni batak u belom sosu zasluženo ga je odveo na balkon.
Foto: Eva Dukić
10.4.2025.|22:23
Izvor: Prva TV
Recept:
1️. Mariniranje bataka:
• U posudi pomešati soja sos, susamovo ulje, kurkumu, so i biber.
• Premazati pileće batake marinadom i ostaviti ih da odstoje 30 minuta.
2️. Pečenje bataka:
• Zagrejati rernu na 200°C.
• Stavi batake u pleh obložen papirom za pečenje.
• Pecite oko 35-40 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu koricu i unutrašnja temperatura ne dostigne 75°C.
3️. Priprema pirinča:
• U šerpi zagrejati 300 ml vode sa prstohvatom soli.
• Dodati pirinač i kuvati na tihoj vatri dok ne upije svu tečnost (oko 12 minuta).
Pravljenje sosa:
• U tiganju otopiti puter, dodati seckani šalot i beli luk i prži dok ne omekšaju.
• Sipati pavlaku za kuvanje, začiniti solju i biberom i kuvati dok se sos ne zgusne (oko 3-4 minuta).
Superfinalistkinja Sanja Berić pripremala je pačeće grudi u sosu voćnom sosu sa espumom od batata sa šafranom, konfitiranim kajsijama. Donosimo vam recept!
5.12.2025. 22:41
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Superfinalistkinja Sanja Berić pripremala je pačeće grudi u sosu voćnom sosu sa espumom od batata sa šafranom, konfitiranim kajsijama. Donosimo vam recept!
5.12.2025. 22:41
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27