Recept:

1️. Mariniranje bataka:

• U posudi pomešati soja sos, susamovo ulje, kurkumu, so i biber.
• Premazati pileće batake marinadom i ostaviti ih da odstoje 30 minuta.

2️. Pečenje bataka:

• Zagrejati rernu na 200°C.
• Stavi batake u pleh obložen papirom za pečenje.
• Pecite oko 35-40 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu koricu i unutrašnja temperatura ne dostigne 75°C.

3️. Priprema pirinča:

• U šerpi zagrejati 300 ml vode sa prstohvatom soli.
• Dodati pirinač i kuvati na tihoj vatri dok ne upije svu tečnost (oko 12 minuta).

Pravljenje sosa:

• U tiganju otopiti puter, dodati seckani šalot i beli luk i prži dok ne omekšaju.
• Sipati pavlaku za kuvanje, začiniti solju i biberom i kuvati dok se sos ne zgusne (oko 3-4 minuta).

Povezane vesti

Dubai kanoli
Recepti

Dubai kanoli

Najbolju varijantu dubai poslastice sa kadaifom, čokoladom i pistaćima ovog četvrtka napravila je Nina Došen koja se odmah plasirala na balkon.

12.6.2025. 22:20

Dubai gomboce
Recepti

Dubai gomboce

Dezert koji je sve oborio s nogu u 19. epizodi treće sezone "MasterChefa Srbija" je specijalitet Teodore Spasojević koja je od kadaifa, čokolade i pistaća napravila Dubai gomboce.

12.6.2025. 22:20

Dubai kanoli
Recepti

Dubai kanoli

Najbolju varijantu dubai poslastice sa kadaifom, čokoladom i pistaćima ovog četvrtka napravila je Nina Došen koja se odmah plasirala na balkon.

12.6.2025. 22:20

Dubai gomboce
Recepti

Dubai gomboce

Dezert koji je sve oborio s nogu u 19. epizodi treće sezone "MasterChefa Srbija" je specijalitet Teodore Spasojević koja je od kadaifa, čokolade i pistaća napravila Dubai gomboce.

12.6.2025. 22:20