
"Chicken Biryani" - spoj piletine i pirinča kakav još niste okusili
Ne sumnjamo da je ovde svaki zalogaj priča za sebe.
25.4.2025. 22:42
Takmičar Filip je u 22. epizodi druge sezone "MasterChefa Srbija" pripremao pečeni brancin sa paprikom i leblebijama, zajedno sa svojim parom Urošem, koji je takođe pripremao isto jelo. Recept vam donosimo u nastavku...
Foto: Prva TV Printcreen
29.11.2024.|22:38
Izvor: prva.rs
Isfiletirati brancina, skuniti kosti i kožu. Iseći file na 10x6 cm. Postaviti na bambusovom
stimeru na papiru za pečenje brancin, a stimer staviti iznad šerpice u kojoj je lovorov list,
majčina dušica, komorač i limun. Riba bi trebalo da bude gotova za manje od 10 minuta.
Papriku ispeći, oljuštiti i skinuti seme. Iseći je na sitnu i propržiti sa ljutikom. Sve to staviti u
blender i dugo blendirati. Smesu provući kroz sito.
Leblebije prižiti u dubokom ulju na oko 140 stepeni, da postanu zlatno žute. Staviti na ubrus,
posoliti i posuti dimljenom paprikom.
Paškanat oljuštiti ljuštilicom. A ljuske pržiti u dubokom ulju na oko 120 stepeni. Staviti na ubrus. Posoliti dok je vruće.
Rukolu kratko blanširati u ključaloj vodi. Izvaditi i šokirati u posudi sa ledom. Prosušiti.
Rukolu i ulje sipati u blender i blendirati par minuta. Prokuvati i procediti.
Ne sumnjamo da je ovde svaki zalogaj priča za sebe.
25.4.2025. 22:42
Takmičari MasterChef Srbija su se oprobali u indijskoj kuhinji, a ovo jelo je mnogima zadalo glavobolje.
25.4.2025. 22:36
Slasno punjenje i šećerne niti će vam se topiti u ustima.
24.4.2025. 22:29
Ne sumnjamo da je ovde svaki zalogaj priča za sebe.
25.4.2025. 22:42
Takmičari MasterChef Srbija su se oprobali u indijskoj kuhinji, a ovo jelo je mnogima zadalo glavobolje.
25.4.2025. 22:36
Slasno punjenje i šećerne niti će vam se topiti u ustima.
24.4.2025. 22:29
Za kraj druge nedelje, odnosno u četvrtoj epizodi nove sezone "MasterChefa Srbija", kuvari u crnim keceljama su imali zadatak da pripremaju rižoto!
18.4.2025. 22:13
U trećoj epizodi treće sezone "MasterChef Srbija" pobedu je odneo plavi tim pod vođstvom Teodore Spasojević, koja je zajedno sa svojim kolegama za predjelo pravila babaganuš od patlidžana sa musom od parmezana.
17.4.2025. 22:24
U trećoj epizodi "MasterChefa Srbija" bilo je prilično napeto, jer su se plavi i crveni tim borili za mesto na balkonu! Ipak, plavi tim je bio za nijansu bolji, a prednost su dobili samo zahvaljujući odličnom dezertu!
17.4.2025. 22:24