
Sufle od bele čokolade po recepturi takmičara "MasterChef Srbija" - sudije je OBORIO SA NOGU!
Oduševite ukućane sjajnom poslasticom, kao što je Aleksandar Marinković sudije "MasterChef Srbija".
1.6.2025. 7:42
Takmičari Stefan i Anja su pripremali medenu panakotu na kramblu od badema sa pečenom kruškom, a mi vam u nastavku donosimo recept...
Foto: Prva
29.11.2024.|22:38
Izvor: prva.rs
U šerpici pomešati mleko, pavlaku, med i lavandu.
Kada dodje do tačke ključanja skloniti sa strane.
Narendati 1/4 kore od pomorandže.
Procediti nakon 5 minuta.
U maloj činijici pomešati nabubreni želatin sa 50ml vruće smese da se želatin rastopi pa dodati u ostatak smese u šerpi.
Naliti u ramikene ili posude za pana cottu i ostaviti u čileru da se stegne oko 25 minuta.
Ako koristite zamrzivač trebaće oko 2h.
Zagrejati rernu na 180 stepeni.
Staviti pek papir na pleh.
Rukama umešati sve sastojke osim pomorandže.
Smesa treba da bude rastresita tako da imate veće i manje komade krambla.
Smesu staviti na pek papir i ubaciti u rernu da se peče.
Izvaditi nakon 10-12 minuta ili kada krambl dobije zlatnu boju.
Kada se malo prohladi narendati 1/4 kore od pomorandže i ostaviti sa strane do servisa.
U maloj šerpi pomešati sve tečnosti pa staviti oljuštenu krušku da se kuva.
Nagnječiti kardamom u avanu ili ručno i ubaciti u šerpu.
Kada tečnost proključa smanjiti vatru i prekriti pek papirom koji ste iskeli u obliku kruga sa rupom u sredini tako da bi se ukusi infuzirali brže.
Kuvati 45minuta ili dok kruška ne omekša.
Kada je gotova, iseći na četvrtine i nožem izvaditi žilu iz sredine i semenke.
Ostaviti sa strane do servisa.
U manjem tiganju otopiti šećer.
Ne mešati!
Vrteti tiganj dok šećer ne dobije braon boju karamele.
Pavlaku zagrejati sa strane pa naliti u karamelizovani šećer.
Izmešati silikonskom marisom dok se smesa ne sjedini.
Poslotiti po ukusu ( 2 prstohvata ).
Ostaviti sa strane da se ohladi.
U secku ili malom blenderu pomešati odjednom sve sastojke.
Mutiti do kremaste smese, malo gušće od smese za palačinke.
Izliti u silikonske kalupe za ukrasni tuli pa izravnjati špatulom.
Staviti u rernu da se peče na plehu na 180 stepeni oko 7 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.
Izvaditi iz kalupa dok je topao i ohladiti na ravnoj površini.
Ugrejati ramiken sa panna cottom u vreloj vodi pa prevenuti na tanjir.
Preko panna cotte naliti 2-3 kašike karamele.
Okolo staviti krambl od badema i 1/4 kruške.
Preko kruške staviti 2-3 lista sveže nane.
Dodati ukrasni tuli između kruške i panna cotte.
Prijatno!
Oduševite ukućane sjajnom poslasticom, kao što je Aleksandar Marinković sudije "MasterChef Srbija".
1.6.2025. 7:42
Teodora Spasojević, takmičarka "MasterChef Srbija", predstavlja vam recept za ukusnu poslasticu sa makom i višnjama.
29.5.2025. 22:47
Predstavljamo vam predjelo "Rubin i smaragd na tanjiru" - jelo po recepturi Aleksandra Marinkovića, takmičara "MasterChef Srbija".
29.5.2025. 22:28
Oduševite ukućane sjajnom poslasticom, kao što je Aleksandar Marinković sudije "MasterChef Srbija".
1.6.2025. 7:42
Teodora Spasojević, takmičarka "MasterChef Srbija", predstavlja vam recept za ukusnu poslasticu sa makom i višnjama.
29.5.2025. 22:47
Predstavljamo vam predjelo "Rubin i smaragd na tanjiru" - jelo po recepturi Aleksandra Marinkovića, takmičara "MasterChef Srbija".
29.5.2025. 22:28
U eliminacionom izazovu Aleksandar Marinković napravio je jelo koje su sudije ocenile “čistom desetkom”!
23.5.2025. 22:34
Pljeskavica koju je Nina Došen spremala u timskom zadatku, bila je toliko ukusna da joj je donela titulu vođe crvenog tima, nedugo zatim su i gurmanska, punjena i uštipci crvenih, proglašeni – najboljim roštiljem večeri!
22.5.2025. 22:20
Ovaj specijalitet je crveni tim odveo na balkon, i zato ga morate napraviti kod kuće!
15.5.2025. 22:20