
Čokolada i beli luk - ooo da! Ovaj recept je oduševio i najmlađe sudije!
Nesvakidašnji dezert u tri sloja.
15.5.2025. 22:20
Takmičarka Željana je u 21. epizodi najpopularnijeg kulinarskog šoua imala zadatak da pripremi jelo, koje najmanje voli - karfiol! Pripremila ga je na tri načina, a mi vam donosimo recept u nastavku...
Foto: Prva
28.11.2024.|22:36
Izvor: prva.rs
Karfiol odvojiti na manje delove, začiniti solju, biberom, slatkom paprikom, usitnjenim anisom i kardamomom, preliti maslinovim uljem i peći u rerni na 180 stepeni dok ne dobije lepu zlatnu boju.
Iz sredine glavice iseći veći komad karfiola, da bude kompaktan. Marinirati u mešavini soje sosa, mirina, đumbira i belog luka. Nakon 20 minuta grilovati na vrelom tiganju.
Šalot sitno iseckati i sotirati sa malo belog vina dok alkohol ne ispati. Marinadu procediti pa dodati u šalot i kuvati dok se ne dobije gust sos.
Zelenu salatu oprati i pomešati sa mladim zelenim listovima karfiola. Napraviti dresing od žumanca, senfa, vinskog sirćeta, vina i ulja. Kada je odgovarajuće gustine dodati ren, so i biber.
Nesvakidašnji dezert u tri sloja.
15.5.2025. 22:20
Nemanja i Vesna su zajedno pravili pileće batake i karabatake u sataj sosu, sa grilovanim povrćem i tofu-maskarpone kremom.
15.5.2025. 22:20
Ovaj specijalitet je crveni tim odveo na balkon, i zato ga morate napraviti kod kuće!
15.5.2025. 22:20
Ovaj specijalitet je crveni tim odveo na balkon, i zato ga morate napraviti kod kuće!
15.5.2025. 22:20
Nemanja i Vesna su zajedno pravili pileće batake i karabatake u sataj sosu, sa grilovanim povrćem i tofu-maskarpone kremom.
15.5.2025. 22:20
Nesvakidašnji dezert u tri sloja.
15.5.2025. 22:20
Takmičari Stefan i Tamara su u 11. epizodi "MasterChefa Srbija" imali dve "srpske" namirnice - kiseli kupus i maline, a u nastavku vam prenosimo njihov recept sarme sa malinama...
15.5.2025. 22:20
Sočna jagnjetina, pripremljena na ovaj način će vam se sigurno topiti u ustima.
9.5.2025. 22:27
MasterChef takmičar Riznić je za ovo jelo dobio posebne pohvale, pa ukoliko želite i sami da ga napravite, evo kako to možete učiniti.
9.5.2025. 22:24