Sastojci:
  • Batak, karabatak
  • slanina
  • šargarepa
  • grašak
  • karfiol
  • neutralna pavlaka
  • so, biber
  • beli luk
  • kiseli kupus
  • crvena aleva paprika
Postupak:

Batak i karabatak podeliti pa dinstati dok meso ne omekša i lako se skida sa koske.

Prilog 1. Propržiti slaninu sečenu na parčiće  0.5*2*2cm pa dodati povrće kao šargarepu, grašak i karfiol. Kada povrće malo omekša, dodati neutralnu pavlaku promešati i sačekati da se malo reducira ali da povrće i dalje ima izvesnu čvrstinu. Posoliti i pobiberiti po ukusu.

Prilog 2. Propržiti slaninu sečenu na parčiće  0.5*2*2cm. Oprati kiseli kupus da izgubi deo kiseline i slanosti. Dodati slanini beli luk i oprani kupus, pa pustiti da se dinsta. Kad omekša, dodati crvenu alevu papriku i dodatno začiniti solju i biberom, po ukusu. 

Servirati piletinu u sredini tanjira, povrće sa jedne a kupus sa druge strane i jesti levu ili desnu stranu, zavisno od raspoloženja.

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31