
Neodoljivi mak-višnja dezert
Teodora Spasojević, takmičarka "MasterChef Srbija", predstavlja vam recept za ukusnu poslasticu sa makom i višnjama.
29.5.2025. 22:47
Najstariji takmičar druge sezone "MasterChefa Srbija" Ljubomir Grgić je pravio dinstanu piletinu sa prilogom od povrća i kiselim kupusom! To je svima izgledalo kao švedski sto, a recept vam donosimo u nastavku:
Foto: Prva TV Printcreen
1.11.2024.|23:31
Izvor: prva.rs
Batak i karabatak podeliti pa dinstati dok meso ne omekša i lako se skida sa koske.
Prilog 1. Propržiti slaninu sečenu na parčiće 0.5*2*2cm pa dodati povrće kao šargarepu, grašak i karfiol. Kada povrće malo omekša, dodati neutralnu pavlaku promešati i sačekati da se malo reducira ali da povrće i dalje ima izvesnu čvrstinu. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Prilog 2. Propržiti slaninu sečenu na parčiće 0.5*2*2cm. Oprati kiseli kupus da izgubi deo kiseline i slanosti. Dodati slanini beli luk i oprani kupus, pa pustiti da se dinsta. Kad omekša, dodati crvenu alevu papriku i dodatno začiniti solju i biberom, po ukusu.
Servirati piletinu u sredini tanjira, povrće sa jedne a kupus sa druge strane i jesti levu ili desnu stranu, zavisno od raspoloženja.
Teodora Spasojević, takmičarka "MasterChef Srbija", predstavlja vam recept za ukusnu poslasticu sa makom i višnjama.
29.5.2025. 22:47
Predstavljamo vam predjelo "Rubin i smaragd na tanjiru" - jelo po recepturi Aleksandra Marinkovića, takmičara "MasterChef Srbija".
29.5.2025. 22:28
U eliminacionom izazovu Aleksandar Marinković napravio je jelo koje su sudije ocenile “čistom desetkom”!
23.5.2025. 22:34
Teodora Spasojević, takmičarka "MasterChef Srbija", predstavlja vam recept za ukusnu poslasticu sa makom i višnjama.
29.5.2025. 22:47
Predstavljamo vam predjelo "Rubin i smaragd na tanjiru" - jelo po recepturi Aleksandra Marinkovića, takmičara "MasterChef Srbija".
29.5.2025. 22:28
U eliminacionom izazovu Aleksandar Marinković napravio je jelo koje su sudije ocenile “čistom desetkom”!
23.5.2025. 22:34
Pljeskavica koju je Nina Došen spremala u timskom zadatku, bila je toliko ukusna da joj je donela titulu vođe crvenog tima, nedugo zatim su i gurmanska, punjena i uštipci crvenih, proglašeni – najboljim roštiljem večeri!
22.5.2025. 22:20
Nemanja i Vesna su zajedno pravili pileće batake i karabatake u sataj sosu, sa grilovanim povrćem i tofu-maskarpone kremom.
15.5.2025. 22:20
Ovaj specijalitet je crveni tim odveo na balkon, i zato ga morate napraviti kod kuće!
15.5.2025. 22:20