Sastojci:
  • Batak, karabatak
  • slanina
  • šargarepa
  • grašak
  • karfiol
  • neutralna pavlaka
  • so, biber
  • beli luk
  • kiseli kupus
  • crvena aleva paprika
Postupak:

Batak i karabatak podeliti pa dinstati dok meso ne omekša i lako se skida sa koske.

Prilog 1. Propržiti slaninu sečenu na parčiće  0.5*2*2cm pa dodati povrće kao šargarepu, grašak i karfiol. Kada povrće malo omekša, dodati neutralnu pavlaku promešati i sačekati da se malo reducira ali da povrće i dalje ima izvesnu čvrstinu. Posoliti i pobiberiti po ukusu.

Prilog 2. Propržiti slaninu sečenu na parčiće  0.5*2*2cm. Oprati kiseli kupus da izgubi deo kiseline i slanosti. Dodati slanini beli luk i oprani kupus, pa pustiti da se dinsta. Kad omekša, dodati crvenu alevu papriku i dodatno začiniti solju i biberom, po ukusu. 

Servirati piletinu u sredini tanjira, povrće sa jedne a kupus sa druge strane i jesti levu ili desnu stranu, zavisno od raspoloženja.

Povezane vesti

Desert “Za Anjinu dušu”
Recepti

Desert “Za Anjinu dušu”

Nina Došen je svoj recept Lava kolač sa gelom od cvekle i ganazom, posvetila gostujućem sudiji i prošlogodišnjoj pobednici "MasterChef Srbija", Anji Đukić.

11.4.2025. 23:12