Sastojci:

500g šargarepe

1 čeni luk

1-2 čena belog luka

Majcina dusica

Kokosovo mleko 

So, biber

Priprema: 

Propržiti luk, dodati beli luk i šargarepu i majčinu dušicu.

Naliti vodom koliko da prekrije povrće.

Kuvati dok šargrepa ne omekša.

Procediti, povrće staviti u blender, staviti oko 200 ml kokosovog mleka i vodu u kojoj se kuvala šargarepa.

Izblendati sve, začiniti i vratiti u šerpu da sve zajedno proključa.

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31