Sastojci:

Mlevena junetina 

Jaja

Ćorizo kobasica 

Panko mrvice

So 

Biber

Krompir

Puter

Tartufata

Pavlaka za kuvanje

Priprema: 

Mleveno meso spojiti sa ćorizo kobasicom (kao ćufte) so i biber po ukusu. Jaja skuvati da budu rovita. Jaja oljustiti i umotati u mleveno meso. Ostaviti da malo odstoji i onda pohovati. 

Krompir skuvati i blendati sa puterom i pavlakom za kuvanje, dodati malo tartufate i blendati dok nije mekano. 

Jaja preseci na pola i posluziti na pireu od krompira. 

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31