Sastojci:

Za smesu:

- 3 jajeta

200ml mleka

- 30ml ulja

- prstohvat šećera 

- prstohvat soli

- 3/4 kapi ekstrakta vanile

- 150g brašna 

- 75ml kisele vode

Za fil: 

- 1 kašika putera od lešnika

- 50g tostiranih lešnika

2 kašike maskarponea 

Za preliv:

- 100ml slatke pavlake

- 200g bele čokolade

Dekoracija: 

Maline po želji

Priprema: 

U posudu staviti jaja, mleko, ulje, šećer, so, vanilin ekstrakt i mutiti. Dodavati postepeno brašno i kiselu vodu. Kada je smesa gotova peći palačinke na zagrejanom tiganju. 

Palačinke filovati puterom od lešnika, koji smo prethodno spojili sa maskarpone sirom i tostiranim lešnikom. Uviti palačinke i seći na manje komade.

U tanjir za servis sipati preliv od bele čokolade i slatke pavlake, ređati palačinke na polovini tanjira, sa strane dodati maline i tosiranim lešnikom posuti palačinke. 

 

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31