Sanjini puževi u belom vinu – harmonija i remek-delo na tanjiru!
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Marko Isaković u eliminacionom izazovu sudijama se predstavio tortiljama sa kremom od avokada, paradajz sosom i lososom.
Foto: Prva.rs
18.10.2024.|22:25
Izvor: prva.rs
- 100g brašna
- 100g kukurnog brašna
- 75ml vode
Priprema:
Mešajte sve zajedno da bude meko testo. Poklopite u činiju pola sata.
- 4 avokada
- Sok od pola limuna
- 50ml maslinovog ulja
- Mala kašika belog luka u prahu
Priprema:
Izblendirajte sve zajedno.
- 4 paradajza
-3 čena belog luka
- 3 velike kašike origana
- 3 male kašike vinskog sirćeta
- Maslinovo ulje
- So
Priprema:
U šerpicu naspite malo ulja i na srednjoj jačini dodajte 3 čena seckanog belog luka. Posle 3-4 minuta dodajte paradajz i vinsko sirće. Smanjite na tihu vatru i ostavite da se kuva polako 20 minuta. Dodajte origano na sred kuvanja. Na kraju kuvanja dodajte so po ukusu.
- 1 losos od 200 grama
- So
- Origano
- Peršun
- Maslinovo ulje
Priprema:
Posolite gornji deo lososa, pa dodajte peršun i origano da maltene pokrije losos. Na jačoj vatri pržite prvo gornju stranu (3-4 minuta), pa okrenite i pržite još 3-4 minuta.
Spojite sve komponente na jedan tanjir.
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18