Sastojci:

- 100g brašna

- 100g kukurnog brašna 

- 75ml vode

Priprema:

Mešajte sve zajedno da bude meko testo. Poklopite u činiju pola sata.

Avokado krema 

- 4 avokada

- Sok od pola limuna 

- 50ml maslinovog ulja

- Mala kašika belog luka u prahu

Priprema:

Izblendirajte sve zajedno.

Paradajz sos 

- 4 paradajza

-3 čena belog luka

- 3 velike kašike origana

- 3 male kašike vinskog sirćeta

- Maslinovo ulje

- So

Priprema:

U šerpicu naspite malo ulja i na srednjoj jačini dodajte 3 čena seckanog belog luka. Posle 3-4 minuta dodajte paradajz i vinsko sirće. Smanjite na tihu vatru i ostavite da se kuva polako 20 minuta. Dodajte origano na sred kuvanja. Na kraju kuvanja dodajte so po ukusu.

Losos 

- 1 losos od 200 grama

- So

- Origano

- Peršun 

- Maslinovo ulje

Priprema:

Posolite gornji deo lososa, pa dodajte peršun i origano da maltene pokrije losos. Na jačoj vatri pržite prvo gornju stranu (3-4 minuta), pa okrenite i pržite još 3-4 minuta. 

Spojite sve komponente na jedan tanjir.

 

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31