JAPANSKI ČIZKEJK: Savršenstvo koje se topi u ustima
Ukoliko ste ljubitelj slatkiša, ovaj japanski čizkejk će vas načisto oduševiti.
9.11.2024. 7:45
Ljubomir Grgić predvodio je plavim timom koji je uspeo da oduševi sudije MasterChefa, a samim tim i obezbedi sigurno mesto na balkonu.
17.10.2024.|22:10
Izvor: prva.rs
U plavom timu našao se i Bojan Ćirović, koji je, prema Ljubomirovom mišljenju, najlošije spremio suši. Ipak, kako je plavi tim bio najbolji na osnovu ocena sudija Nenada, Branka i Filipa, Bojan se našao na balkonu, a mi vam sada predstavljamo njegov recept.
Sastojci:
- Filet brancina
- Skuvani suši pirinač
- Nori alge
- Suve šitake pečurke
Za marinadu:
- Miso pasta
- Soja sos sa smanjenim udelom soli
- Pirinčano sirće
- Voda od šitaki
- Hoisin sos
Priprema:
1. Za maki rolnicu:
Staviti list nori alge na asuru - navlaženom rukom uzeti šaku pirinča i rasporediti. Staviti file brancina u sredinu pirinča i zamotati tako da alga ostane spoljnji omotač.
2. Za urumaki:
Filete brancina ostaviti u marinadi da upije sokove. Na nori algu staviti šaku pirinča i posuti tostiranim susamom. Obrnuti algu i na drugu stranu staviti filete marinirane ribe i filete šitaki pečurke. Zamotati tako da pirinač ostane sa spoljnje strane sušija.
3. Za nigiri:
Oblikovati trećinu šake pirinča u valjak i na njega staviti filet brancina.
Ukoliko ste ljubitelj slatkiša, ovaj japanski čizkejk će vas načisto oduševiti.
9.11.2024. 7:45
Okrepljujuća čorbica koja će probuditi sva vaša čula.
8.11.2024. 22:21
Ukoliko želite da napravite zdravu, a ukusnu verziju burgera, ovaj recept je prava stvar za vas.
7.11.2024. 22:36
Ukoliko ste ljubitelj slatkiša, ovaj japanski čizkejk će vas načisto oduševiti.
9.11.2024. 7:45
Okrepljujuća čorbica koja će probuditi sva vaša čula.
8.11.2024. 22:21
Ukoliko želite da napravite zdravu, a ukusnu verziju burgera, ovaj recept je prava stvar za vas.
7.11.2024. 22:36
Nema sumnje da su deca možda i "surovije" sudije od odraslih, ali je ovo jelo zadobilo čak i njihove simpatije.
7.11.2024. 22:33
Najstariji takmičar druge sezone "MasterChefa Srbija" Ljubomir Grgić je pravio dinstanu piletinu sa prilogom od povrća i kiselim kupusom! To je svima izgledalo kao švedski sto, a recept vam donosimo u nastavku:
1.11.2024. 23:31
U 14. epizodi druge sezone "MasterChefa Srbija" Željana, Laura i Boško su u eliminacionom izazovu pripremali vegetarijanski burger i kao pripadnici crvenog tima odlično su se snašli u kuvanju!
1.11.2024. 23:11