Sastojci:

- pirinač

- losos

- krastavac

- mirođija

- soja sos

- terijaki sos

- avokado

- suši sirće

- šećer

- listovi alge

Priprema:

U poklopljenoj šerpi kuvati 500 gr pirinča sa 600ml vode 20 minuta. Pirinač začiniti rastvorom suši sirćeta, šećera. 

Maki rolnice:

Za Maki rolnice su petrebni list alge, zatim pirinač i losos postaviti u sredini. Zamotati u rolnicu.

Urumaki rolnice:

Postaviti list alge, raporediti pirinač, posuti susam i sve zajedno okrenuti. Losos pozicionirati više ka sredini, pored njega postaviti krastavac sa mirođijom. Motati kontra, tako da pirinač sa susamom bude spolja.

Nigiri suši:

Sa tri prsta uzeti i oblikovati nigiri. Losos marinirati u terijaki i soja sosu i postaviti na pirinač. Na kraju na losos položiti avokado začinjen po ukusu.

 

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31