Sanjini puževi u belom vinu – harmonija i remek-delo na tanjiru!
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Budući da takmičari u eliminacionom kuvanju u šestoj epizodi nisu imali mogućnost da namirnice termički obrađuju, Milica je bila vrlo hrabra! Pravila je tiramisu, ali sa kafom koja nije skuvana, a nije imala kako ni da obradi slatku pavlaku...
Foto: Prva
4.10.2024.|22:32
Izvor: prva.rs
Pravila je tiramisu, ali nešto izmenjenu varijantu - na samom vrhu je dodala breskve! Recept vam donosimo u nastavku:
Umutiti slatku pavlaku, zatim dodati žumance i maskarpone sir, pa sve zajedno promešati. Dodati šećera u prahu po ukusu. Piškote umakati u kafu, i ređati na tanjir.
Premazivati piškote filom koji ste umutili. Ponoviti postupak još jednom. Filom namazati kolač okolo, da se dobije lepa kocka. Posuti kakaom.
Breskve iseći na tanke krugove i karamelizovati sa smeđim šećerom. Iseći krugove na pola i poslagati odgore.
Dodati listić nane na vrh. Poslužiti hladno.
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18