Pravila je tiramisu, ali nešto izmenjenu varijantu - na samom vrhu je dodala breskve! Recept vam donosimo u nastavku:

Sastojci:
  • Slatka pavlaka
  • Žumance
  • Maskarpone
  • Kafa
  • Piškote
  • Breskve
  • Nana
  • Smeđi šećer 
  • Šećer u prahu
  • Kakao
Postupak:

Umutiti slatku pavlaku, zatim dodati žumance i maskarpone sir, pa sve zajedno promešati. Dodati šećera u prahu po ukusu. Piškote umakati u kafu, i ređati na tanjir.

Premazivati piškote filom koji ste umutili. Ponoviti postupak još jednom. Filom namazati kolač okolo, da se dobije lepa kocka. Posuti kakaom.

Breskve iseći na tanke krugove i karamelizovati sa smeđim šećerom. Iseći krugove na pola i poslagati odgore.

Dodati listić nane na vrh. Poslužiti hladno. 

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31