Sastojci:
  • File pastrmke 1 kom
  • 1 kockica putera
  • 1 kašicica soka od limuna
  • Prstohvat peršuna
  • Prostohvat soli
  • Šargarepa 50 gr
  • Koren celera 50 gr
  • Crni luk 50 gr
  • Tikvice 50 gr
  • Paradajz 50 gr
  • Paradajz pelat 50 ml
Postupak:

Na tihoj vatri prodinstati crni luk, zatim dodati celer, šargarepu, tikvice i paradajz (sve seckano na kockice). Naliti paradajz pelatom i krčkati do željene gustine. Začiniti solju, biberom.

File pastrmke premazati puterom i posoliti. Peći u rerni 10 do 12 minuta. Pre serviranja posuti peršunom i limunovim sokom.

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31