Sanjini puževi u belom vinu – harmonija i remek-delo na tanjiru!
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
U petoj epizodi "MasterChef Srbija" i crveni i plavi tim su se opredelili za isto jelo koje su poslužili kao glavno! Bio je to pilav, a mi vam u nastavku donosimo recept pobedničkog tima - pilav sa piletinom i šampinjonima!
Foto: Prva
3.10.2024.|22:26
Izvor: prva.rs
Na maslinovom ulju dinstati crni luk, isprati pirinač sedam puta, zatim ga dodati sa lukom u dinstanju i doliti belo vino. Začiniti sa soli i biberom, majčinom dušicom.
Nakon pola puta dinstanja dodavati pileći bujon i belo vino, čekati da alkohol ispari. Dodati sitno iseckan sušeni vrganj i paziti da ne odsečete deo prsta pri seckanju.
Otkostiti batak i karabatak, otkloniti kožicu i kosti koje stavljamo u vodu za bujon, sa korom celera, šargarepom, svežim peršunom, belim lukom koji smo zgnječili, crnim lukom koji smo "zapecnuli" na otvorenom plamenu. Pirinač nalivati bujonom.
U tiganju propržiti meso iseckano na kockice koje smo začinili slatkom paprikom, biberom, solju, majčinom dušicom.
Zatim sjediniti pirinač i meso, staviti u rernu i krckati sve zajedno, dolivati bujon do željene teksture i ukusa jela.
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18