Sastojci:
  • maslinovo ulje
  • crni luk
  • so
  • biber
  • pileci bujon
  • otkosteni batak i karabatak
  • suseni vrganj
  • braon šampinjoni
  • parmezan
  • peršun
  • šargarepa
  • slatka paprika horgoška
  • beli luk
  • majčina dušica
  • sušeni vrganj
Postupak:

Na maslinovom ulju dinstati crni luk, isprati pirinač sedam puta, zatim ga dodati sa lukom u dinstanju i doliti belo vino. Začiniti sa soli i biberom, majčinom dušicom.

Nakon pola puta dinstanja dodavati pileći bujon i belo vino, čekati da alkohol ispari. Dodati sitno iseckan sušeni vrganj i paziti da ne odsečete deo prsta pri seckanju.

Otkostiti batak i karabatak, otkloniti kožicu i kosti koje stavljamo u vodu za bujon, sa korom celera, šargarepom, svežim peršunom, belim lukom koji smo zgnječili, crnim lukom koji smo "zapecnuli" na otvorenom plamenu. Pirinač nalivati bujonom.

U tiganju propržiti meso iseckano na kockice koje smo začinili slatkom paprikom, biberom, solju, majčinom dušicom.

Zatim sjediniti pirinač i meso, staviti u rernu i krckati sve zajedno, dolivati bujon do željene teksture i ukusa jela.

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31